Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, lezzetli, pasta, tarifleri

En Lezzetli Çilekli Pasta Tarifleri

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

En Lezzetli Çilekli Pasta Tarifleri






Yaz mevsiminin en çok sevilen meyvelerinden çilek ile hafif ve lezzetli tatlılar yapabilirsiniz İşte 5 özel tarif



ÇİLEK TATLISI

Malzemeler :
- 250 gram çilek
- 180 gram şeker
- 1 limon
- 5 yumurta
- 1 kaşık tereyağı

Yapılışı: 250 gram çileği yıkayın, kumlarının gitmesini sağlayın Bunlardan beş altı tanesini ayırın Geriye kalanın çöplerini çıkarıp, çatalla, püre haline gelinceye kadar ezin Buna şekeri, limonun suyunu katıp karıştırın Beş yumurtanın akını, derin bir kap içinde, kar haline gelinceye kadar dövün çileğe katın Fırın kabının dibini yağlayıp bu karışımı içine düzgünce yayın fırına verin 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın






ÇİLEKLİ PASTA

Malzemeler:
- 8 adet yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 2 bardak silme un
- 2 çay kaşığı vanilya

Kreması için:
- 1 ölçü yağlı mereng
- 500 gr hazır krem şantiy
- Süslemek için:
- 1 kg çilek
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı ( tuzsuz)
- 1/ 2 bardak likörlü şurup

Yapılışı: Sekiz bütün yumurtayı ölçülü şekerle çırparak koyultun Un ve vanilya katarak karıştırın Hazırlanmış pasta kalıbına dökün ve fırında pişirin ½ bardak suya 2 yemek kaşığı şeker, ½ kahve fincanı likör katın Bu şuruba temizlenmiş bir avuç çileği ezerek karıştırın Pandispanyayı enine 3 eşit parçaya bölerek her katını çilekli şurupla ıslatın Sonra da bolca yağlı mereng veya krem şantiy sürün Katların arasına çilek yerleştirin Pandispanyanın katlarını üst üste koyun Buzdolabında krema sertleşinceye kadar bekletin Pastayı altıgen kesin Kremayı pastanın yalnız üzerine sürün Kalan krema, çilek, yeşil fıstıkla da üstünü süsleyin





ÇİLEKLİ TART

Malzemeler:
- 70 gr toz badem
- 155 gr tereyağı
- 50 gr şeker
- 2 adet yumurta
- 150 gr pasta kreması
- 65 gr pudra şekeri
- 185 gr un
- 80 ml krema

Süslemek için:
- 350 gr çilek
- 50 ml sıcak jöle

Yapılışı: Tartın hamuru için tereyağının ve toz bademin yarısını, şekeri, 1 adet yumurtayı ve unu büyük bir kapta karıştırın Kıvama geldikten sonra karışımı buzdolabında sertleşene kadar bekletin Ardından dinlenmiş hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin Toz bademin ve tereyağın diğer kalan yarısını, pudra şekeri, 1 adet yumurta ve pasta kreması ile hazırladığınız dolguyu, hamurun üstüne sürdükten sonra hamuru önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız tart hamurunu, krema ile doldurarak süslemeye hazır hale getirin Çilekleri tartın üzerine yerleştirip üzerine sıcak jöleyi dökün Çilekli tartınızı krem şantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz







ÇİLEKLİ PARFE

Malzemeler:
- 20 gr çilek
- 2 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı toz kaşığı

Üzeri için:
- 150 gr çilek
- 2 yemek kaşığı eritilmiş beyaz çikolata

Yapılışı: Çilekleri yıkayıp mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin Krem şantiyi, süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında bekletin Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın Bunu buzdolabında beklettiğiniz krem şantiye ekleyip tekrar çırpın Son olarak çilek püresini de bu karışıma ekleyin ve yine iyice karıştırın Hazırladığınız karışımı silikon bir kalıba aktarıp derin dondurucuda 1 gece bekletin Üzerine çilekleri dizin ve eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyin







ÇİLEKLİ PUFLAR

Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 150 gr margarin
- 1 paket vanilya
- Yarım paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- 300 ml krema
- 150 gr çilek dilimleri
- Çilek reçeli

Üzeri için:
- Pudra şekeri

Yapılışı: Geniş bir kaba sütü dökün İçine yaş mayayı, şekeri ve suyu ekleyin Maya ve şeker eriyene kadar karışştırın Daha sonra içine yumurtaları, margarini ve vanilyayı ekleyin Bir yandan da unu azar azar ekleyip yoğurun Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerini bir bezle örterek mayalanmaya bırakın Mayalanan hamurları önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Piştikten sonra bir soğumaya bırakın Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya çilek reçeli sürün Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve sıkma torbasına doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın Çilek dilimlerini yerleştirip diğer parçaları üzerlerine kapatın Çilekli pufların üzerlerine kapatın Çileklşi pufların üzerine pudra şekeri serpmeyi ihmal etmeyin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.