En Lezzetli Çilekli Pasta Tarifleri |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Lezzetli Çilekli Pasta TarifleriYaz mevsiminin en çok sevilen meyvelerinden çilek ile hafif ve lezzetli tatlılar yapabilirsiniz İşte 5 özel tarif ÇİLEK TATLISI Malzemeler : - 250 gram çilek - 180 gram şeker - 1 limon - 5 yumurta - 1 kaşık tereyağı Yapılışı: 250 gram çileği yıkayın, kumlarının gitmesini sağlayın Bunlardan beş altı tanesini ayırın Geriye kalanın çöplerini çıkarıp, çatalla, püre haline gelinceye kadar ezin Buna şekeri, limonun suyunu katıp karıştırın Beş yumurtanın akını, derin bir kap içinde, kar haline gelinceye kadar dövün çileğe katın Fırın kabının dibini yağlayıp bu karışımı içine düzgünce yayın fırına verin 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ÇİLEKLİ PASTA Malzemeler: - 8 adet yumurta - 1 bardak toz şeker - 2 bardak silme un - 2 çay kaşığı vanilya Kreması için: - 1 ölçü yağlı mereng - 500 gr hazır krem şantiy - Süslemek için: - 1 kg çilek - 1 yemek kaşığı antep fıstığı ( tuzsuz) - 1/ 2 bardak likörlü şurup Yapılışı: Sekiz bütün yumurtayı ölçülü şekerle çırparak koyultun Un ve vanilya katarak karıştırın Hazırlanmış pasta kalıbına dökün ve fırında pişirin ½ bardak suya 2 yemek kaşığı şeker, ½ kahve fincanı likör katın Bu şuruba temizlenmiş bir avuç çileği ezerek karıştırın Pandispanyayı enine 3 eşit parçaya bölerek her katını çilekli şurupla ıslatın Sonra da bolca yağlı mereng veya krem şantiy sürün Katların arasına çilek yerleştirin Pandispanyanın katlarını üst üste koyun Buzdolabında krema sertleşinceye kadar bekletin Pastayı altıgen kesin Kremayı pastanın yalnız üzerine sürün Kalan krema, çilek, yeşil fıstıkla da üstünü süsleyin ÇİLEKLİ TART Malzemeler: - 70 gr toz badem - 155 gr tereyağı - 50 gr şeker - 2 adet yumurta - 150 gr pasta kreması - 65 gr pudra şekeri - 185 gr un - 80 ml krema Süslemek için: - 350 gr çilek - 50 ml sıcak jöle Yapılışı: Tartın hamuru için tereyağının ve toz bademin yarısını, şekeri, 1 adet yumurtayı ve unu büyük bir kapta karıştırın Kıvama geldikten sonra karışımı buzdolabında sertleşene kadar bekletin Ardından dinlenmiş hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin Toz bademin ve tereyağın diğer kalan yarısını, pudra şekeri, 1 adet yumurta ve pasta kreması ile hazırladığınız dolguyu, hamurun üstüne sürdükten sonra hamuru önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız tart hamurunu, krema ile doldurarak süslemeye hazır hale getirin Çilekleri tartın üzerine yerleştirip üzerine sıcak jöleyi dökün Çilekli tartınızı krem şantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz ÇİLEKLİ PARFE Malzemeler: - 20 gr çilek - 2 paket krem şanti - 1,5 çay bardağı süt - 3 adet yumurta - 5 yemek kaşığı toz kaşığı Üzeri için: - 150 gr çilek - 2 yemek kaşığı eritilmiş beyaz çikolata Yapılışı: Çilekleri yıkayıp mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin Krem şantiyi, süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında bekletin Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın Bunu buzdolabında beklettiğiniz krem şantiye ekleyip tekrar çırpın Son olarak çilek püresini de bu karışıma ekleyin ve yine iyice karıştırın Hazırladığınız karışımı silikon bir kalıba aktarıp derin dondurucuda 1 gece bekletin Üzerine çilekleri dizin ve eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyin ÇİLEKLİ PUFLAR Malzemeler: - 2 adet yumurta - 5 yemek kaşığı toz şeker - 1 su bardağı süt - 1 çay bardağı su - 150 gr margarin - 1 paket vanilya - Yarım paket yaş maya - Aldığı kadar un - 300 ml krema - 150 gr çilek dilimleri - Çilek reçeli Üzeri için: - Pudra şekeri Yapılışı: Geniş bir kaba sütü dökün İçine yaş mayayı, şekeri ve suyu ekleyin Maya ve şeker eriyene kadar karışştırın Daha sonra içine yumurtaları, margarini ve vanilyayı ekleyin Bir yandan da unu azar azar ekleyip yoğurun Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerini bir bezle örterek mayalanmaya bırakın Mayalanan hamurları önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Piştikten sonra bir soğumaya bırakın Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya çilek reçeli sürün Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve sıkma torbasına doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın Çilek dilimlerini yerleştirip diğer parçaları üzerlerine kapatın Çilekli pufların üzerlerine kapatın Çileklşi pufların üzerine pudra şekeri serpmeyi ihmal etmeyin |
|