Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alman, kolay, kurabiyesi, pastası

Kolay Alman Pastası Ve Kurabiyesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Alman Pastası Ve Kurabiyesi





Malzemeler
Keki için;
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
3,5 çay bardağı un
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
Yarım kg süt3 yemek kaşığı un1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
Hazırlanışı
İlk olarak keki hazırlamalıyız Bu nedenle derince bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın Daha sonra kalan malzemeleri yani yoğurt, un, erimiş margarini, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye dökün Tepsinin çapı yaklaşık 25 cm genişliğinde olsun Hamurumuzun miktarı çok değil o nedenle büyük bir tepsiye koymayın Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın
Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün, Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
********************

Alman Pastası


Malzemeler
1kg un
125 gr margarin
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 küçük boy yaş maya
1tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su
Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
1 fincan un
yarım fincan nişasta
1 fincan şeker
1 adet vanilya
125 g margarin (piştikten sonra)
üzeri için:
hazır çikolata sosu
pudra şekeri


Hazırlanışı

Bir kaba ılık suyumuzu döküp maya şeker ve tuzumuzu eritip diğer malzemelerimizi ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1saat kadar mayalanmasını bekleyip yuvarlak toplar yapıyoruz fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Kremayı da margarin hariç tüm malzemeyi katılaşıp göz göz olacak şekilde pişiriyoruz Piştikten sonra margarini atıp iyice çırpıyoruz hafif soğuyunca pişirdiğimiz topları ortadan kesip kremamızı kaşıkla dolduruyoruz
Kremaları doldurduğumuz toplar soğuyunca önce çikolata sosu sonra pudra şekri ile süslüyoruz

*******************

Alman Kurabiyesi

Malzemeler:

* 1/2 Kg un (5 bardak)
* 400 Gram tereyağı
* 1/2 Bardak toz şeker
* 2 Yumurta sarısı
* 1 Yemek kaşığı krem şanti
* 1 Tatlı kaşığı maya
* İsteğe göre ceviz ya da çikolata parçacıkları

Hazirlanis:


Yağı, unu ve mayayı mikser ile iyice karıştırın Hamur kıvamına getirin Oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika bekletin Sonrasında hamurumuzla dilediğiniz gibi şekiller oluşturun Burada kurabiyelerimizin çok kalın olmamasına dikkat etmeliyiz Bunun için hamuru unlu zeminde oklaca yardımıyla inceltebiliriz Şekil verilmiş kurabiye hamurlarını tabanında yağlı kağıt bulunan tepsiye sıralayın

Yumurta sarılarını ayrı bir kapta karıştırın Tepsiye dizdiğimiz hamurların üstüne yumurta sarıları sürün Ardından toz şekerimizi kurabiyelerin üstüne serpiştirin Ceviz ya da çikolata parçacıklarıyla kurabiyeleri süsleyin 175 derecelik fırında 13-15 dakika pişirin

İsteğe göre kuru kayısı ile servis edilebilir




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.