![]() |
Kayısılı Tavuk Göğsü Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Tavuk Göğsü TatlısıKayısılı Tavuk Göğsü Tatlısı ![]() Malzemeler: Muhallebisi için
Muhallebisi için verilen malzemeleri tencereye alın ![]() Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar pişirin ![]() Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin ![]() Dikdörtgen fırın tepsisine un halindeki bisküviyi hiç boşluk kalmayacak şekilde eşit olarak yayın ![]() Muhallebiyi kaşık yardımıyla bisküvilerin üzerine yayın ![]() Buzdolabına kaldırıp yaklaşık 1 saat dinlendirin ![]() Tavuk göğsü tatlısının içine koymak için kayısıları ortadan ikiye bölün ![]() Kayısı ve pudra şekerini tavaya alıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Muhallebiyi dolaptan alıp alttaki bisküvilere yapışması için elinizle hafifçe bastırın ![]() Rulo olacak büyüklükte kareler kesip kenar kısmına soğuyan kayısılardan yerleştirin ![]() Yavaşça sararak rulo yapın ve servis tabağına alın ![]() Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpip, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın ![]() Yüksek topuklar |
![]() |
![]() |
|