Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, poğaça

Karışık Poğaça

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Poğaça





Karışık Poğaça







Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
  • 1/2 su bardağı lor ya da tuzsuz beyaz peynir (peynir iyice ezilmiş olmalı)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un (yaklaşık)
  • çok ince kıyılmış 5-6 dal dereotu, maydanoz ya da taze kekik (istenirse)
İç malzeme için;
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 su bardağı siyah ve yeşil zeytin (kesilmiş)
  • 1 su bardağı ceviz (dişe gelir şekilde dövülmüş)
Üzeri için;
  • 1 yumurta akı
  • 1 yumurta sarısı
  • yeteri kadar susam, çörek otu, haşhaş tohumu
ya da yeteri kadar galeta unu



Hazırlanışı:

4 su bardağı unu kaseye koyun, ortasını havuz gibi açıp, hamur için gerekli olan bütün malzemeleri ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
Ayırdığınız 1 bardak unu kıvamını ayarlamak için gerektiği kadar ekleyin
Hamuru pürüzsüz bir şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin (gerekirse streç filme sarıp 24 saat bekletebilirsiniz)

içi için; peyniri iyice ezin, ince kıyılmış maydanozla karıştırın

Hamuru üç eşit parçaya ayırın
Bir parçasına zeytinleri ekleyin, bir parçasına da cevizleri Hamuru yormadan karıştırıp, ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparın, istediğiniz şekli verip yağlı kağıt üzerine koyun
Kalan diğer hamuru yine aynı şekilde parçalara ayırın ve her birini elinizde daire şeklinde inceltip arasına peynirli karışımı koyun
Yumurta akını ve sarısını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpın Üzerine susam koyacaksanız, bir tarafını önce yumurta akına, ardından susama (ya da diğer tohumlara) batırın ve tepsiye dizin
Eğer üzerine hiçbir şey koymak istemiyorsanız sadece fırça ile yumurta sarısı sürün Ya da her tarafını yumurta akına batırıp, bolca galeta ununa bulayın
180 derecede altın rengi olana kadar pişirin
Fırından çıkarınca fırın ızgarası üzerinde biraz bekletip, sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.