![]() |
Karışık Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışık PoğaçaKarışık Poğaça ![]() Malzemeler:
Hazırlanışı: 4 su bardağı unu kaseye koyun, ortasını havuz gibi açıp, hamur için gerekli olan bütün malzemeleri ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ![]() Ayırdığınız 1 bardak unu kıvamını ayarlamak için gerektiği kadar ekleyin ![]() Hamuru pürüzsüz bir şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin (gerekirse streç filme sarıp 24 saat bekletebilirsiniz) ![]() içi için; peyniri iyice ezin, ince kıyılmış maydanozla karıştırın ![]() Hamuru üç eşit parçaya ayırın ![]() Bir parçasına zeytinleri ekleyin, bir parçasına da cevizleri ![]() ![]() Kalan diğer hamuru yine aynı şekilde parçalara ayırın ve her birini elinizde daire şeklinde inceltip arasına peynirli karışımı koyun ![]() Yumurta akını ve sarısını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpın ![]() ![]() Eğer üzerine hiçbir şey koymak istemiyorsanız sadece fırça ile yumurta sarısı sürün ![]() ![]() 180 derecede altın rengi olana kadar pişirin ![]() Fırından çıkarınca fırın ızgarası üzerinde biraz bekletip, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|