Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dikkat, edilmesi, gereken, kek, noktalar, pişirirken

Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar







Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar



Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin: Özellikle kullanılıyorsa katı yağlar oda sıcaklığında fakat eritilmemiş olmalı Yumurta, süt veya yoğurtda aynı şekilde oda sıcaklığında olursa daha iyi sonuç alırsınız

Kuru malzemelerinizin hepsini birlikte eleyin: Un, kabartma tozu, karbonat, veya diğer baharat (tarçın) gibi kuru malzemeleri birlikte elerseniz hem malzemelerin una iyice karışmasını sağlamış olursunuz, hemde elerken unu havalandırmış olduğunuz için daha güzel, ağızda dağılan bir kek elde edersiniz

Malzemeleri ölçerken aksi belirtilmedikçe silme olarak alın Tariflerde belirtilen 1 su bardağı ölçüsü Amerikan 1 cup ölçüsüne eşittir Buda 237 ml'dir Genel olarak 250 ml su alan su bardağını çok fazla doldurmadan 1 cup ölçüsünü elde etmiş olursunuz

Kalıpların hazırlanması: Kekinizi pişireceğiniz kalıpları hazırlarken en iyi ve emin sonucu almak için kalıplaımutlaka önce katı yağ ile veya spray ile yağlayın Sonra bir miktar un serpip kabı silkeleyerek unun dagılmasını saglayıp kalan unu tekrar bosaltın

Kek malzemelerinin karıştırılması: Kek yaparken malzemelerin ekleniş sıralarına göre birçok metod vardır Kimi tarifler bütün malzemeleri bir seferde karıştırırken kimisi özel siıra ve metod uygular Bu sıraya özellikle uyulması gerekir

Eğer önce oda ısısındaki katıyağ ile şeker çırpılacaksa bunu tamamen krema haline gelene kadar iyice çırpıp ondan sonra diğer adıma geçmelisiniz

Bazı tariflerde olduğu gibi önce yumurtalar ve şeker çırpılacaksa yine iyice kabarıp krema haline gelene kadar çırpmalı daha sonra ince şekilde akıtıp bir yandanda karıştırarak sıvıyağı karışıma yedirmeli, en sonda sütü ve unu dönüşümlü olarak biraz un biraz süt ekleyerek karışıma üç seferde yedirmelisiniz

Keke unu ilave edip karıştırdıktan sonra kesinlikle daha fazla karıştırmayın, ağızda dağılan güzel bir kek olmasını engellemiş olursunuz

Fırını en azından 10 dakika kadar önceden tarfite belirtilen ısıya getirip ısınması için bırakın Keki genel olarak orta katta pişirin, ancak fırının performansı fırından fırına değişebileceğinden, pişirdikçe ayarını deneyimlerinize göre değiştirebilirsiniz Pişirme hataları ve sonuçları ile ilgili daha fazla bilgi için kekte karşılaşılan hatalar ve nedenleri bölümüne bakabilirsiniz

Keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmaktan sakının Kek pişmeye başladığında hamur yerine kek gibi kokmaya başlayacak ve kokusu mutfağınızı dolduracaktır Ondan sonra arada hafif açıp hızlıca kontrolünüzü yapabilirsiniz

Kekin pişip pişmediğini anlamak için: Öncelikle üst kısmı tamamen kızarıp cıvıklığı gitmiş olmalı Bu aşamadan sonra içinin piştiğini kontrol etmek için orta kısmına veya derin yerine kürdan batırıp çıkartın Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.