|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dikkat, edilmesi, gereken, kek, noktalar, pişirirken |
![]() |
Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar![]() Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin: Özellikle kullanılıyorsa katı yağlar oda sıcaklığında fakat eritilmemiş olmalı ![]() ![]() Kuru malzemelerinizin hepsini birlikte eleyin: Un, kabartma tozu, karbonat, veya diğer baharat (tarçın) gibi kuru malzemeleri birlikte elerseniz hem malzemelerin una iyice karışmasını sağlamış olursunuz, hemde elerken unu havalandırmış olduğunuz için daha güzel, ağızda dağılan bir kek elde edersiniz ![]() Malzemeleri ölçerken aksi belirtilmedikçe silme olarak alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıpların hazırlanması: Kekinizi pişireceğiniz kalıpları hazırlarken en iyi ve emin sonucu almak için kalıplaımutlaka önce katı yağ ile veya spray ile yağlayın ![]() ![]() Kek malzemelerinin karıştırılması: Kek yaparken malzemelerin ekleniş sıralarına göre birçok metod vardır ![]() ![]() ![]() Eğer önce oda ısısındaki katıyağ ile şeker çırpılacaksa bunu tamamen krema haline gelene kadar iyice çırpıp ondan sonra diğer adıma geçmelisiniz ![]() Bazı tariflerde olduğu gibi önce yumurtalar ve şeker çırpılacaksa yine iyice kabarıp krema haline gelene kadar çırpmalı daha sonra ince şekilde akıtıp bir yandanda karıştırarak sıvıyağı karışıma yedirmeli, en sonda sütü ve unu dönüşümlü olarak biraz un biraz süt ekleyerek karışıma üç seferde yedirmelisiniz ![]() Keke unu ilave edip karıştırdıktan sonra kesinlikle daha fazla karıştırmayın, ağızda dağılan güzel bir kek olmasını engellemiş olursunuz ![]() Fırını en azından 10 dakika kadar önceden tarfite belirtilen ısıya getirip ısınması için bırakın ![]() ![]() ![]() Keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmaktan sakının ![]() ![]() ![]() Kekin pişip pişmediğini anlamak için: Öncelikle üst kısmı tamamen kızarıp cıvıklığı gitmiş olmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|