![]() |
Arabaşı Ve Arabaşı Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arabaşı Ve Arabaşı Çorbası![]() Arabasi gelenegi binlerce yildir Iç Anadolu’ya özgü ![]() ![]() ![]() Konya’da avlanan tavsan, keklik ve kaz etinden yapilan arabasi, son yillarda avlanmaya getirilen sinirlamalar ve yogun sehir hayatinin av meraklilarinin sayisini azaltmasiyla, artik çogunlukla tavuk ya da hindi etinden yapiliyor ![]() Bilmeyen pek çogunun yemeyi basaramadiklari bu orijinal yemegi anlamakta zorlananlar da az degildir ![]() ![]() Arabaşı ve çorbası Malzemeler: 1 adet tavuk, 1 tali kasigi kirmizi biber ve domates salçasi karisik 3 tatli kasigi un, 1-2 kasik sivi yag, tuz, limon suyu, bolca aci biber Yapilisi: Tavugu temizleyip yikadiktan sonra düdüklünüze tavugunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun ![]() Ayri bir tavanin içinde 3 tatli kasigi ununuzu pembelesinceye kadar biraz kavurun ve soguduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kivaminda açin ![]() Çorbayi yapacaginiz tencerenize yagi ilave edin ve salçayi biraz kavurun bu asamada bolca acibiber ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru için: 1 tepeleme su bardagi un, 5 su bardagi su, tuz Hamurun Yapilisi: Öncelikle tencerenize 3 su bardagi suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasini bekleyin ![]() Baska bir kapta 2 su bardagi suyu ve unu içinde mikserle iyice çirpin ve kaynayan suyun içine yavas yavas bir yandan da karistirarak dökün ![]() Kaynayinca 15-20 dakika sürekli karistirarak kaynatin ![]() ![]() Servis edeceginizde hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan, çorbayi koymak için yer açin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|