![]() |
Halep Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halep Çorbası![]() Malzemeler
Hazırlanışı Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın ![]() Havucu temizleyip ince ince kıyın ![]() ![]() Et suyunu güvece dökün ![]() ![]() Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış maydanozu ekleyip pişirmeye devam edin ![]() Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın ![]() Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin ![]() Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin ![]() Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın ![]() Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın ![]() Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin ![]() Birkaç defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın ![]() Afiyet Olsun Not:Bu tarifi özellikle Yılbaşı menüsünde fırınlanmış hindi yemeklerinden önce mideyi hazırlayıcı başlangıc olarak sunabilirsiniz!!! |
![]() |
![]() |
|