Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arapsaçı, etli, girit, kuzu, usulü

Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü



Kuzu Etli Arapsaçı





Malzemeler

  • Arapsaçı 1 Kg (semt pazarlarında bulunur)
  • Kuzu Eti 400 Gr (kuşbaşı) Kuru Soğan 1 İrice
    Limon Suyu 1 Adet
    Un 2 Yemek Kaşığı
  • Tuz , karabiber


Hazırlanışı:
Arapsaçının dibindeki kart kısımlarını keserek atıyoruz Taze kısımlarını 2-3 parmak uzunluğunda doğrayarak güzelce yıkıyoruz [*]Arzu edilirse arapsaçını kaynatılıp biraz bekletilen suya atarak, 5-10 dakika bekletebilirsiniz Bu şekilde hem yemeğin rengi çok yeşil olmaz hem de gazlı suyunu dökmüş olursunuz[*]Soğan ile birlikte etleri kavuruyoruz Arapsaçlarını ilave edip üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave ediyoruz Suyunu çekinceye kadar (tamamını çekmeyecek, bir miktar su kalacak) pişmeye bırakıyoruz[*]Altını söndürmeden önce 1 limonun suyuna 2 kaşık un ekleyerek terbiye yapıyor ve bunu yemeğe ilave ediyoruz Kısa bir süre daha kaynatıyoruzAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.