Fırında Dereotlu Peynirli Kabak |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Dereotlu Peynirli KabakFırında Dereotlu Peynirli Kabak Kabakta sandal sefası sizi bekliyor Malzemeler
Beşamel Sos İçin
Hazırlanışı Kabakları soyun Her kabağı enine ikiye bölerek kabakları sandal haline getirin Daha sonra da bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini hafifçe oyun Hazırladığınız kabakları yaklaşık 15 dakika kaynar suda haşlayın ve süzün Dereotunu ince ince kıyın ve ezdiğiniz beyaz peynire karıştırın Sonra kabakların içini bu karışımla doldurun Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritin Daha sonra unu ekleyip kavurun ve sütü ekleyin Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz Sos koyulaşınca altını kapatın ve kabakların üzerine dökün Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve pul biberi de serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet Olsun |
|