![]() |
Kanser Ve Şeker Üzerine... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanser Ve Şeker Üzerine...Her doktor öğrenciliği sırasında Otto Warburg'un buluşunu öğrenir ![]() ![]() kazandırmıştır ![]() Otto Warburg'a göre kanserin bir temel sebebi vardır ![]() ![]() Warburg'un buluşu bize başka neleri anlatmaktadır? Birincisi, kanser, normal hücrelerden çok farklı bir biçimde metabolize olmaktadır ![]() ![]() ![]() Bu buluşun bize anlattığı başka bir şey de, kanserin bir mayalanma (fermantasyon) süreciyle metabolize olduğudur ![]() Kanserin metabolizması normal hücre metabolizması ndan 8 kat daha büyüktür ![]() Yukarıda söylediğimiz her şeyi birleştirirsek ortaya şu tablo çıkıyor: Vücut, kanseri beslemeye çalışırken mütemadiyen kapasitesinin üstünde çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proteinlerden şeker Bu ziyan sendromuna kaşeksia (cachexia) denir ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi, kanserin şekerle beslendiğini öğrenmişken, onu şekerle beslemek mantıklı geliyor mu size? Yani karbonhidratlardan zengin bir diyet uygulamak? Bugün, kansere karşı uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (işe de yaramaktadırlar) çünkü günün birinde birisi şeker ve kanser arasındaki bağlantıyı görmüştür ![]() ![]() ![]() Peki doktorunuz bu gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir? Belki doktorunuz kanseri tedavi edecek kişinin siz değil, kendisi olduğunu düşünmektedir ![]() ![]() öğrenmemiştir ![]() kuruluşlarından biri, beslenmenin kanserle bir ilgisi olmadığını iddia etmekteydi ![]() Kanser ve şeker bağlantısından haberdar olanlar ise, dikkate değer terapilerle ortaya çıktılar ![]() 'Laetrile'dir ![]() ![]() Bugün, Minnesota Üniversitesi kemoterapi alanında bir "akıllı bomba" üzerinde çalışmaktadır ![]() ![]() ![]() Kanseri yok etmek için kemoterapiyi serbest bırakır ![]() ![]() Kanser hücresini aç bırakmaya çalışan besin terapileri de vardır ![]() kaçınır ![]() ![]() ![]() ![]() Şeker yerine tatlandırıcı kullanmak çözüm değil ![]() ![]() Tatlandırıcıların da vücuda ciddi zararları olduğu, yapılan araştırmalarla kanıtlandı ![]() Örneğin, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), sakarin içeren her türlü gıda maddesinin üzerine " Sağlığa zararlıdır ![]() açmıştır ![]() ![]() Aspartam ve sükraloz gibi diğer tatlandırıcılar da yan etkileri nedeniyle uzak durulması gereken gıdalar arasında ![]() (Editörün notu: Ama maalesef hiç birinin üzerinde böyle bir ibare yok) ![]() Kaynak: International Wellness Directory Son iki yüzyıldır şeker tüketimi nasıl arttı? İngiltere'de 1815'de 5 kg cıvarında olan kişi başına yıllık çay şekeri tüketimi 1970'de 50 kg 'ın üzerine çıkmıştır ![]() 1970-2000 yılları arasında ABD vatandaşları önceki yıllara oranla yılda 100 litre daha fazla şekerli meşrubat tüketmişlerdir ![]() Türkiye'deki durum da artık çok farklı değildir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kanser Ve Şeker Üzerine... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanser Ve Şeker Üzerine...Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir; * Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin ![]() * Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin ![]() * Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin ![]() ![]() * Bol taze sebze ve meyve yiyin ![]() * Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın ![]() ![]() * Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin ![]() * Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin ![]() * Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının ![]() ![]() ![]() ![]() * Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin ![]() * Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin ![]() * Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!!!! ) ![]() * Stresten uzak durun ![]() * İyi uyuyun ![]() * Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun ![]() * D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın ![]() * Yeteri derecede egzersiz yapın ![]() * Aşırı alkol kullanmayın ![]() * İşlenmiş soya ürünü yemeyin ![]() * Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin ![]() ![]() * Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler ![]() * Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin ![]() ![]() * Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın ![]() Prof ![]() ![]() İÜ Cerrahpaşa Tıp Fak ![]() Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı |
![]() |
![]() |
|