Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitmiyor, faydaları, saymakla, sirkenin

Sirkenin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirkenin Faydaları Saymakla Bitmiyor






Sirkeyi sadece salata sosu olarak kullanıyorsanız, çok şey kaybediyorsunuz! Çünkü sirke, soğuk algınlığından, iştahsızlığa, böbrek taşından kansızlığa kadar birçok derde deva olabilir






Belki siz de herkes gibi arada sırada sirkeyi tencerelerinizi ovmak ve kireç tabakalarını yok etmekte kullanıyorsunuz Hatta büyükanneniz size, saçlarınızı sirkeyle durulamanın en pahalı saç kremlerinden daha iyi parlattığını ya da sivrisinek ısırıklarına iyi geldiğini öğretmiş olabilir






Fakat, sirkenin faydaları bu kadarla sınırlı değil Sirke, özellikle de elma sirkesi, sağlığınızın dostu ve en değerli yardımcısıdır Sayısız faydaları, onu her derde deva yapar ve sirke, bu nitelikleriyle evdeki doğal eczanenizde hatırı sayılır bir yeri hak eder Sirke, kil ve magnezyum klorürle beraber sağlığınız için çok etkili bir sinerji yaratır












Adaçayı Sirkesi
150gr adaçayı l 1 lt sirke Adaçayını sirkenin içine ekleyip bir ay boyunca dinlendirin Bu sirke diyabete, hormonal sorunlara, yorgunluğa, aşırı terlemeye, mide ağrılarına, depresyona ve sıcak basmasına karşı bire birdir










On Aromalı Sirke
Salatanızı tatlandırmak için kullanılabile-ceğiniz gibi sağlığınıza da çok iyi gelecektir Bu karışımı üç hafta demlenmeye bırakın Sonrasında salatanızı çeşnilendirmek için normal sirkeyle beraber ufak miktarlarda kullanabilirsiniz

- 15 gr kıyılmış sarımsak
- 10 gr kıyılmış soğan
- 30 gr Pelin otu
- 15 gr biberiye
- 15 gr sedef otu
- 15 gr adaçayı
- 10 gr lavanta
- 8 gr tarçın
- 3 gr muskat
- 1 lt beyaz üzüm veya elma sirkesi









Tamago-Su : Samurayların sihirli içeceği
Bu sihirden siz de faydalanmak ister misiniz? Bundan daha kolay bir şey yok Tek problem, esmer pirinç sirkesi bulmakta En kuvvetli doğal reçete olarak kabul edilen Tamago-Su veya yumurtalı sirke, aşağıdaki şekilde hazırlanıyor:
- Taze bir yumurtayı esmer pirinç sirkesi dolu bir bardağın içine tamamen batacak şekilde bir hafta bırakın Sirke, kabuğu dahil tüm yumurtayı tamamen çözüp eritecektir Geriye sadece kabuğu iç taraftan saran zar kalacaktır
- Ertesi hafta, yapmanız gereken, sirkenin içindeki bu zarı delip, içindekini sirkeye katmak ve iyice karıştırmak (Zarı değil, onu atabilirsiniz!)
- Uzun ve sağlıklı bir yaşam için yapmanız gereken, günde üç defa bu karışımın bir miktarını, bir bardak sıcak suya karıştırıp içmek












Gribe Karşı Sirke
Sirke eski zamanlarda vebadan korunmak amacıyla kullanılırmış Veba salgını sırasında cepte bulundurulacak bir şişe sedefotu sirkesini ara sıra koklamak vebadan koruduğu gibi hastaları da tedavi edermiş Aynı zamanda hasta ile tedavi eden kişi arasında bulunan ateşe bir miktar sedefotu sirkesi damlatılırmış

- 2 lt kuvvetli bir beyaz veya kırmızı üzüm sirkesi
- 1 avuç deniz tuzu
- 1 avuç ardıç üzümü
- 1 avuç sedefotu yaprağı
- 3 baş sarımsak (ufak doğranmış)
- 30 gr dövülmüş karanfil
- 45 gr doğranmış melekotu kökü

Özellikleri: Bu karışımı kalın camlı bir damacananın içine boşaltın En az 15 gün güneşte dinlenmeye bırakın Sonra süzün İstenirse içine, lezzetlendirici ve gazı yok edici olarak ahududu veya mürver çiçeği eklenebilir Bu sirke, grip vs salgınında çok etkilidir Sabahları bir yudum içilmeli, arada sırada ellere sürülmeli ve buruna çekilmelidir
Hastalık hissedildiği anda çabucak iki yemek kaşığı içilmeli, sonra ılıtılarak ağrıyan yerlere kompres yapılmalıdır Bu kompresi dört saatte bir değiştirin ve değiştirdiğiniz kompresi ateşte yakın ki içine çektiği zehir yok olsun









İşte mükemmel bir dezenfektan olan karışım Sirkeyi aşağıda listesi olan malzemeler ile karıştırıp en az on gün bekletin, sonra da süzün:

- 40 gr acı Pelin otu
- 40 gr Pelin otu
- 40 gr karabiberli nane
- 40 gr biberiye
- 40 gr Sedefotu
- 40 gr adaçayı
- 40 gr lavanta
- 30 gr küçük hindistan cevizi,
- 30 gr eğir
- 30 gr tarçın
- 30 gr kane karanfil
- 30 gr sarımsak
- 25 lt beyaz şarap veya elma sirkesi

Diğer taraftan 10 gr kafur bitkisini asetik asit içinde eritip, sıvıyı yukarıdaki karışımı süzmeden birkaç saat önce içine ekliyoruz Oluşan sıvıyı ağzı tamamen kapalı, hava almayacak bir şekilde şişelerde saklıyoruz

Özellikleri: Boğaz ağrısına, bademcik şişmesine, gribe, nezleye, öksürüğe ve tüm bulaşıcı hastalıklara karşı aç karına bir tatlı kaşığı içilir Tuzlu sıcak kaynar suya karıştırılıp gargara yapılır veya solunursa, kor haldeki kömürün üzerine dökülürse veya sıcak metal plakanın üzerine serpilirse bulunduğu odanın havası dezenfekte ederek, antiseptik özelliğini gösterir











Bal Sirkesi
Hazırlaması keyifli başka bir sirke tarifi: -İki litre kaynar suyu bir kilo balın üzerine dökün Bal iyice eriyinceye kadar karıştırın Mayalanmayı hızlandırmak için karışıma bir bardak taze meyve suyu eklerseniz, sonuç çok daha iyi olacaktır
-Bir çorba kaşığı ılık suyun içinde bir miktar mayayı karıştırın
-Bu mayayı ballı suyun üzerine koyacağınız bir dilim ekmek içi üzerine yayın
-Kabın üzerini bir tülbentle örtüp, on beş gün kadar dinlendirin
-Ardından üzerindeki ekmek dilimini alıp, köpüğü temizleyin ve süzün
kadar yaklaşık bir ay boyunca -Elde ettiğiniz sıvıyı üzerine tülbent örtülü olarak açık havada sirkeleşinceyedinlenmeye bırakın












Frambuaz Sirkesi
Nefis ve hazırlaması çok kolaydır Tek zorluğu bol miktarda frambuaz gerekmesidir
- İki litre suyu dört bardak taze frambuazın üzerine döküp bir gece boyunca bekletin Ardından süzüp posasını atın
- Aynı işlemi bir önceki adımda elde ettiğiniz sıvı ve yine dört bardak frambuazla tekrarlayın ve bütün bir gece bekletin Bu işlemi, toplamda beş defa tekrarlamak gerekiyor -Elde edilen frambuaz suyuna 500 gr rafine edilmemiş şeker ilave edin Üzerine tülbent örtüp, sıvıyı yaklaşık 25 derecede iki ay boyunca bekletin Son olarak süzün












DİĞER FAYDALARI

Alkolizm & Sarhoşluk
Eski bir tarife göre, her yarım saatte bir, bir tatlı kaşığı sirke bir miktar sıcak suyla seyreltilip içirilir





Mikrop Öldürücü
Tüm sirkeler salmonella, streptokok gibi bakterileri tek bir temasla öldürebilecek kadar güçlüdür Bu nedenle bazı Amerikan hastaneleri hastane bakterileriyle savaşırken kullandıkları diğer dezenfektan ürünlerin yerine sirke kullanmaya başlamışlardır Aynı zamanda buğulama, kompres, lavman ve diğer yöntemlerle uygulanan 'Dört Hırsız Sirkesi'nin dahili ve harici kullanılabileceği belirtilmektedir




İştah Açıcı
Sirke içeceği (su, sirke ve bal karışımı) iştah açıcı ve hazmı düzenleyicidir İştahsız insanlar, ana öğünlerden yarım saat önce bu içeceği içmelidirler





Böbrek Taşı
Sütlü ürün (süt, peynir) tüketiminizi azaltmanız gereklidir Bolca az mineralli (yumuşak) su için ayrıca günde iki-üç defa bir çorba kaşığı elma sirkesini ılık suyla karıştırıp için






Astım ve Solunum Hastalıkları
karışımı iyi Tüm vakalarda bal (doğal, işlenmemiş ve ısıtılmamış olmalı) ve elma sirkesisonuç vermektedir Buğday balı daha etkili olabilmektedir -Bir kaşık sirke bir kaşık balla karıştırılıp ılık suya eklenir Günde 3-4 defa içilir ABD'de sıklıkla uygulanan yöntemde, bir mendil veya tülbent sirkeye batırılıp, bileklerin iç tarafına yerleştirilir ve bir bantla sabitlenir




Bronşit
En iyi sonucu mürver meyvesi sirkesi veriyor gibi görünse de normal sirke de iyi sonuçlar vermektedir Ballı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı sirke eklenir, ihtiyaca göre günde üç kez veya daha fazla tüketilir





Bulaşıcı Hastalıklar
-Bir tatlı kaşığı saf sirkeyi (sirke özü) aynı miktarda balla karıştırıp gün içinde iki defa çiğnemek sizi salgınlardan koruyacaktır Eğer hastalığa yakalanırsanız bu karışımı günde 3 veya 4 defa çiğneyiniz
-3 çorba kaşığı 'dört hırsız sirkesi'ni, biraz deniz tuzu eklediğiniz bir kap sıcak suyun içine ekleyin Bu karışımla gargara yapın
-Bu sirkeyle evinizi havalandırabilirsiniz Ayrıca sirkeyi bir mendile emdirerek gün içinde belirli zamanlarda koklayabilirsiniz





Kansızlık
Sirke, anemiye karşı bire bir olan demir, B12 vitamini ve folik asidi, vücudun kolayca emebileceği bir formda barındırır Sirke, çoğunlukla çok asitli olduğundan yan etkilerinden kaçınmak ve en iyi sonucu almak için günde bir defa ılık ballı suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmek yeterlidir




Arterit (İltihat)
Sirke, arterit gelişimini yavaşlatabildiği gibi acılarını da dindirir İki günde bir geleneksel sirke içeceği (1 tatlı kaşığı sirke, ılık su, 1 tatlı kaşığı bal karışımı) yeterli olacaktır Sabırlı olun, sonuçlar genellikle birkaç hafta sonra kendisini gösterir




Aşırı Kanama
Sirkenin kan pıhtısına karşı kanı sulandırıcı özelliği ile bilinmesinin yanı sıra bununla tamamen zıt olarak aşırı kanamayı engelleyici özelliği de bulunur
-Aşırı adet kanaması veya hemoroit kanamalarına karşı yemeklerden önce ılık ballı suya bir tatlı kaşığı sirke ekleyip içilmesi tavsiye edilir - Burun kanamasında sirkeye batırılmış tampon uygulamak yeterlidir

sabah

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.