Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duygusal, tuzak

Yedi Duygusal Tuzak

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yedi Duygusal Tuzak

Psikologlar,en yakınımız bile olsa ,insanların bizleri kullanmak için duygusal tuzak kurduklarını söylüyorlarBunlar gündelik iletişimin akışı içinde çoğunlukla masum tuzaklarBir de bizden bir şey koparmak isteyenlerin kurdukları duygusal tuzaklar var ki,işte bunlara dikkat etmek lazımBiz size bunların ipuçlarını verelim,gerisi size kalmışÖnce tuzağın cinsi,sonra kamuflaj cümlesiBuyurun:

1-Suçluluk:”Bunları senden duyduğuma inanmıyorumBunu nasıl söyleyebilirsin?”

2-Gözdağı:”Bu senin için son şansBenden daha fazla destek bekleme

3-Pohpohlama:”Senin gibi zeki ve akıllı biri bu işin üstesinden kesin gelirSen olmadan işler yürümüyor

4-Korku:”Böyle giderse tüm kazandıklarını kaybedebilirsinİşleri yoluna koymak için bu son şansın,neden riske atıyorsun?”

5-Merak:”Bak,dünyaya bir kere geliyorsunDeneHer zaman geriye dönebilirsin” Denemeden bilemezsinBelki de sonucu görmediğin için hep pişmanlık duyacaksın

6-Sevilme İsteği:”Herkes senden bunu bekliyorEğer bu işi başaramazsan,herkes için büyük bir hayal kırıklığı olacak

7-Sevgi Sömürüsü:”Beni sevseydin…” diye başlayan tüm cümleler…

Bir Not:Siz yine de sevdiklerinizin kahrını çekmeyi ihmal etmeyinBazen görmemek,duymamak hatta aldanmak daha güzel sonuçlar verir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com