Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayat, işe, yarar

Hayat Nedir, Ne İşe Yarar?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayat Nedir, Ne İşe Yarar?

Selam arkadaşlar

Kısa bir final arasından sonra yeniden aranıza katıldım Canım sıkkın da biraz kısa keseceğim

Sizden istediğim, şu basit soruya yanıt vermeniz : "Hayatın anlamı nedir?" Elbette zor soru ama yaşadığımıza göre hepimizin bir yanıtı var Tabii önce ben müsadenizle

Mutlu olmak isteği; en temelde, hepimizi bata çıka bazen tamamıyla berbat olabilen bu yolda inatla yürüten motivasyondur Diğer tüm öğeler, amaçlar, erdemler, davranışlar mutlu olmak amacından türerler Yemek yemek, sigara içmek, aşık olmak, sevişmek, uyumak, çalışmak Kimi mutlu olma yolunda önümüzdeki bir taşı kenara çekmeye sembol olurken, kimi bizi hızla o yüce varış noktasına taşıyan güzel bir attır

Basit ve tek bir hedef karşımızda duruyor : MUTLULUK O halde neden bunca farklı hayat, cepheler, silahlar, düşmanlar var?

Eminim ki, matematik buna bir cevap verebilir Lakin matematiğin ağzından o yanıtı almak mümkün gibi görünmüyor Mutluluk, belki sonlu belki sonsuz sayıda değişkene sahip büyük bir denklemdir Bu değişkenlerin birçoğu kendi başına hesaplanamayacak bilinmeyenlere sahip denklemlerdir Bizlerin yaptığı yaşayabilmek için bu bilinmeyen değişkenlere değerler atamaktan ibaret Savaşlar, farklı dünya görüşleri, kavgalar ve bu kötülüklerin yanında sevgi, aşk, erdemler, zafer Hepsi herkesin kendi kafasına göre değerler yaratmasının sonucu

Lisedeyken, çok sevdiğim bir sözüm vardı : "Eğer bir matematik sorusunu çözemiyorsam, o konuyu bilmediğimdendir Ve eğer konuyu bilmiyorsam soruyu çözmeye hiç kalkışmam" Benden beklenmeyecek kadar iyi Devamını hiç söylemedim: "Ve eğer konuyu öğrenmem gerekiyorsa, boşver gitsin" Lütfen devamını hiç söylenmedi sayın

Bizler bilmediği konuda ahkam kesen cahiller topluluğuyuz Hepimiz denklemi çözdüğümüzü iddia edip, kendi yanıtımızın doğru olduğu varsayımıyla başka yanıtlara saldırıyoruz Aynı yanıtı sallayanlar olarak cemiyet kurup, başka yanıtı sallayan diğer cemiyetlerin kökünü kurutmaya kadar, bu şuursuzluğu sürdürebiliyoruz

Ne diyordu Sokrates: "Bildiğim birşey var, o da hiçbirşey bilmediğim" Ve Russell: "Sadece aptallar emin olur"

İğrenciz: Bizler mutluluğu bize yaşam amacı olarak sunan doğa/tanrı her neyse, onun utancı olmalıyız Din için öldürdük, toprak için öldürdük, sevdiğimiz için bile öldürdük Sonra elimizde kalanlarla da mutlu olamadık Kim o müthiş amaçlarından birini gerçekleştirerek, geri kalan hayatında hiç zahmetsiz mutlu olmayı garantiledi Demek ki evet, senin formülün yanlış Yeniden mi arayacaksın, köpeği olacağın bir mutluluk formülünü ?

Kısacık hayatımda benim amacım, gündelik mutluluklar ve beni zinde tutmaya yarayacak, zararsız inandığım aptal formüllerin yolu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com