Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağlı, erkeğe, yaşam…

Erkeğe Bağlı Yaşam…

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erkeğe Bağlı Yaşam…

Erkeğe Bağlı Yaşam…

Bu başlığı okuyunca sakın beni aşırı bir feminist falan sanmayın… alakası yok… Yazımı okuyunca bunun böyle olmadığını anlayacaksınız!

Biz kadınlar toplumumuz da hep ataerkil örf ve adetlerimizle büyüdük Yaşamımızda hep erkek-kadın ayrımı yapıldı Hatta benim çocukluğumda erkeği bizlere öyle bir gösterdiler ki her şeyin önceliği onlarındı… yemek mi yenecek önce onlar oturmalıydı…el mi yıkanacak önce onlar yıkamalıydı Çarşıya pazara mı gidilecek onlar gitmeliydi… Bir topluluğa mı gireceğiz onlar önden, biz arkadan gitmeliydik…

Bu öncelikler benim hayatıma taa o zamanlar ters bir antipati etkisi yapmıştı… Erkeğe karşı içimde hep bir hırs oluştu… Oysa kimseyle bir alıp veremediğim yoktu… ama gösterilen bu öncelikli yaşama statüleri beni nedense çok rahatsız ediyordu! Çünkü biz kız evladıydık…

Bu gibi öncelikleri gördükçe hep kendimi değersiz kişiliksiz ikinci hatta üçüncü kalitede, bir varlık gibi görüyordum! Sanırım toplumumuz da benim gibi hissedenler de çoktur

Evlenirken de kocanın büyük üstünlüğünü öğrendik… Aman onlara saygı gösterin önce onların gönlünü hoş edin! Aman sakın yatakta kocanıza arkanızı dönmeyin, dönmeden önce izin alın… Günahtır… Gibi söylene gelen sözler! İnanın böyle daha birçok şey sayabilirim size!

Eğitimde de hep öncelik erkek evlatlarımızın oldu… Kızlarımız hep ikinci planda kaldı… Kimi okuyamadı kocaya verildi, koca bakardı çünkü!Kimisi ise okudu evlendikten sonra eşi izin vermeyince çalışmadı, evinde oturup çocuklarına baktı…

Peki ya sonra? sonra ne oldu?

İşte sonuç ortada birçok kadın kocaya bağımlı kaldı… Eşiyle sorunları da olsa sesini çıkaramadı! Nasıl çıkaracaktı ki? Maddi gücü yoktu… Ona kim bakacaktı Ne kadar mutsuz olsa da susup oturdu oturduğu yere… Derdini anasına bacısına açtıysa da “aman yuvanı bozma” sözleriyle sesini duymazlığa geldiler! Çevre ne demezdi… Öyle ya bizler kendimiz için değil çevre için yaşıyorduk!Evdeki huzursuzluğu ne kadar zor olursa olsun çekmek zorundaydık!

İşte ben bu anlayışa bir “durun” demek istiyorum!

Zamanında okumaya yada çalışmaya teşvik edilmeyen kızlarımız ileride hayatı boyunca bir erkeğe mahkum olacaktırlar!

Evde değerleri olmayacak,zamanla kişilikleri kaybolup gidecek ve onun yetiştirdiği evlat kendisinden farklı olmayacaktır! Eğer kızlarımızı bu konuda bilinçli ve eğitimli bir birey olarak yetiştirirsek çok daha mutlu bir yaşam süreceklerine eminim Hatta toplumun daha da mutlu bir ortamı paylaşacağına eminim Çünkü kadın evli ya da bekâr çalışacak kimseye boyun eğmeden kendi ayakları üzerinde olacak ve daha sağlam çocuklar yetiştirecektir
Bilinçli Olmak Demek Neyi Neden Yaptığını İyi Bilmek Demektir!

Benim de kızm var ve inanın onun oğlumdan daha çok okumasını istiyorum! Çünkü hiçbir kul başka bir kula kul değildir Allah katında hepimiz eşitiz bunca erkeği bizlere üstün kılmak nedir?

Onlar duygularına ne kadar değer veriyorsa bizlerde vermeliyiz!

Hepimiz insanız bu eşitliği topluma yaymak içinde önce kadınlarımızın eğitimli olması ve toplum olarak bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor!

Evet Arkadaşlar bu gerçekleri iyice görüp önce kendimizi bilinçlendirip sonrada bunu yetiştirdiğimiz çocuklarımıza uygulayalım! Bence kadınlarımızın isteyip de yapamayacağı şey yoktur… bu düzen sadece ve sadece bilinçli bir eğitimle değişebilir! Ama her şeyden önce ne durumda olursak olalım kendi kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor Bunun için bir okul gerekmiyor gündemi takip edip toplumdaki ve çevremizdeki yanlış anlayışları fark etmek ve çorbada birazcık bizimde tuzumuzun olması yeterlidir inanın… İşte toplumdaki anlayışı değiştirmek bizlerden geçiyor! Sen Ben… O… Bizler Hepimiz!
Kadın-Erkek bir bütünüz toplum hayatında…

Değerlerimiz kişiliğe ve öncelikle kendi aile içinde uyguladığımız çifte standarda hep beraber son vermeliyiz… Bu konularda birlik ve beraberliği uygularsak başarılı oluruz diye düşünüyorum!

Ne olur bilinçlenelim… hem de her konuda…

Herkese Saygılar Ve Sevgiler
Aysen Aydın

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com