Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değnekten

Değnekten At

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Değnekten At

İki çocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak geçirmeye karar verirler

Piknik yerine vardıklarında anne yemeği hazırlarken, çocuklar babalarıyla birlikte yürüyüşe çıkar Uzun bir yürüyüşten sonra oldukça yorulan küçük çocuk yalvarırcasına bakan gözlerle,

'Babacığım çok yoruldum Lütfen beni kucağında taşır mısın?' der

Baba; 'Ben de yorgunum oğlum'' der demez çocuk ağlamaya başlar Baba tek kelime etmeden ağaçtan bir dal keser Dalı bıçakla biçimlendirip, çocuğa zarar vermeyecek biçimde yontar Sonra dalı oğluna verir 'Al oğlum, sana güzel bir at' der Çocuk sevinçle dal parçasından yontulmuş ata biner ve sıçrayarak, ata vurarak annesinin yanına doğru gitmeye başlar Babasını ve ablasını geride bırakmıştır bile

Baba gülerek kızına: 'İşte yaşam budur kızım Bazen zihnen ya da bedenen kendini çok yorgun hissedeceksin İşte o zaman kendine değnekten bir at bul ve neşe ile yoluna devam et Bu at, bir arkadaş, bir şarkı, bir çiçek, bir şiir yada bir çocuğun tebessümü olabilir'

Alıntı Yaparak Cevapla

Değnekten At

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Değnekten At

Harika bir yazı çok beğendim ve herkesin değnekten atı eksilmesin

Sanırım dört yıl önceydi Sabahta Refik Durbaş'ın köşesinde okumuştum ilk defa Değnekten At'ı,daha sonra nette okudum bir kaç kez ama bi tanesi farklı bitiyordu diğerlerinden kaydetmiştim

Az önce sende tekrar okuyunca paylaşmayı düşündüm yakazanın notu diye başlayan şiiri

yakazanın notu

Kalbim avuçlarımda bir güvercin kanadı…Sevgi garip bir yangın Yaşaması icin büyümesi gerek…O yangına herşeyini atacaksın; zamanını, gururunu, dehanı…Ve kül olacaksın İnsanlar ondan korkuyor, ondan yaşamıyorlar Sonsuz karşısında cücenin korkusubenim değnekten atım da buradaki sıcacık insanlar…

Yüreğinizden sevgi hiç eksilmesin Sevgiyle

http://duygularayolculukblogcucom/_16975081html

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com