![]() |
Çok Sevme Bahtsız Olur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok Sevme Bahtsız OlurAç koyma hırsız olur, çok dövme arsız olur, çok sevme bahtsız olur…” Atasözü ![]() Çocuklara, ergenlere ve ailelerine psikolojik danışmanlık yapıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ana babada özel bir ruhsal rahatsızlık yoksa yapılan hatalar genellikle iyi niyetlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşin acı tarafı “ne istediyse yaptık, bir dediğini iki etmedik” diyen ebeveyn, ancak çocuğun çığırından çıktığını görüp bize geldiğinde “acaba yanlış mı yaptık?” sorusunu sorabiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anne babaları bu çocuklara hayat hakkında yalan söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Optimal düzeydeki kırılmalar psişik yapının gelişmesi için şarttır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa kendini bilinçli ve duyarlı addeden ana babalar, çocukları hiçbir hayal kırıklığı yaşamasın diye seferber oluyor, dahası ona iyilik yaptıklarını zannediyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eskiler çocuk eğitiminde aşırılıklardan kaçınılması gerektiğini ne güzel ifade etmişler ![]() ![]() ![]() ![]() Psk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çok Sevme Bahtsız Olur |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok Sevme Bahtsız OlurAlıntı: “Sorunlu çocuk yoktur, sorunlu ana-baba vardır” deriz ![]() ![]() ![]() ![]() Aile çocuğuna ne kadar doğru eğitimi vermeye çalışsa da, bir yerde muhakkak sapmalar olur bence ![]() ![]() ![]() Hem doğru eğitim kime göre doğrudur ki? Ne kadar doğru eğitim denilen şey çocuğa verilirse verilsin, bir zaman gelir çocuğun kendi kişiliği ağır basar diye düşünüyorum Teşekkürler paylaşımınız için ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çok Sevme Bahtsız Olur |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok Sevme Bahtsız OlurKonu guzelmis, bastan tesekkur edeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() insan evladini; 1-ac birakma 2-dovme bu ilk ikisi sonuclarini ortalama her ebeveynin rahatlikla algilayabilecegi ve uygulayabilecegi basit seylerdir, sir degillerdir, (ustelik, sadece insan evladi icin degil diger canlilarla olan iliskilerde de uygulanmasi gerekir) ![]() ![]() 3-eger cocuguna surekli olarak; senin sevginin dunyada esi benzeri olmayan ve bir daha asla kimse tarafindan kendisine verilmeyecek olan en essiz, benzersiz ve en gercek sevgi oldugunu empoze edersen o cocuk da, buna inanir veya buna sartlanir diyelim sonra da, hayati boyunca hep bu sevginin izlerini arar nedense onu kimsenin karsiliksiz sevmedigini dusunur, bunalimlara duser veya hep mutsuz olur ![]() ne anladim:Eh demek ki su dunyada ebeveyn konumunda olmak zor zanaat oyle sadece "calis karnini doyur, mumkun mertebe de, hosgorulu ol dayakla degil sozle terbiye et" mekle bitmiyor en onemlisi onun, ilerde yasayacagi olasi psikolojik travmalardan en az hasari almasi icin duygusal dunyasini gelistirmeyi kendisine birakmakmis ![]() |
![]() |
![]() |
|