![]() |
Kaderi İnkar Etmeyin...... |
![]() |
![]() |
#1 |
rebellious23
|
Kaderi İnkar Etmeyin......Kaderi inkâr etmeyinSual: Bütün İslam âlimleri, ittifakla, kaderin ve hayrın şerrin Allah’tan olduğunu bildirdiği halde, Amentü’nün esasları Buhari gibi hadis kitaplarında açıklandığına göre, kader nasıl inkâr edilebilir? CEVAP Peygamber efendimiz, (Ahir zamanda kaderi inkâr edenler çıkacaktır) buyurarak bu durumu mucize olarak bildirmiştir ![]() Yine hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: (Ahir zamanda, şu üç şeyden korkuyorum: Müneccimlere [falcılara] inanmak, kaderi inkâr ve idarecilerin zulmü ![]() (Kaderi inkâr etmeyin ![]() ![]() (Ümmetim kaderi inkâr etmedikçe, dinde sabittir ![]() ![]() (Ahirette kaderi tekzib edene rahmet nazarı ile bakılmaz ![]() ![]() (Şu üç şeyden korkuyorum: 1- Âlimin sürçmesi, 2- Münafıkların (Kur'an böyle diyor) diyerek tartışmaya girişmesi, 3- Kaderin inkâr edilmesi ![]() (Bütün Peygamberler şunlara lanet etmiştir: 1) Allah’ın kitabında olmayan şeyi ona ekleyen [Kur’anda böyle yazıyor diye yalan söyleyen, Kur’anı kendi görüşüne göre tevil eden], 2) Allah’ın kaderini inkâr eden, 3) Allah’ın zelil ettiğini aziz, aziz ettiğini de zelil eden zalim idareci ![]() ![]() Kaderi yaratan Allahü teâlâdır ![]() ![]() (Allahü teâlâ buyurur: “Ben âlemlerin rabbiyim, hayrı da, şerri de ancak ben tayin ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bütün işler Allahü teâlâdandır; hayır olanı da şer olanı da ![]() (Kaderiyenin İslam’dan nasibi yoktur ![]() ![]() ![]() (Denge, Rahman olan Allahü teâlânın elindedir ![]() ![]() (Allahü teâlâ, hayır murat ettiğinin maişetini kolaylıkla verir ![]() ![]() (Allahü teâlâ buyurdu ki: Bana iman edip de kadere, hayır ve şerrin benim takdirimle olduğuna iman etmeyen, benden başka Rab arasın ![]() (Ümmetimin helaki üç şeydedir: Irkçılık, kaderi inkâr ve nakle itibar etmemek [Kendi görüşünü din gibi anlatmak] ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|