![]() |
Ne İstediğine Karar Vermek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne İstediğine Karar VermekBu günlerde bizlere sıkça sorulan bir soru var: "Ne istiyorsunuz?" Özellikle Çekim Yasası tartışmaları sebebiyle bu soru sürekli gündemde ![]() ![]() Benim burada tartışmak istediğim çekim yasası değil, söz konusu meseledeki ne istediğimizdir ![]() Etrafımızda ne istediğini bilen insanlar yok denecek kadar azdır ![]() ![]() ![]() ![]() Kararsız olmaktan dolayı sıkıntı çektiniz mi hiç? Ya da isteksiz olmaktan, veya bir arada çok şey istemekten dolayı afalladığınız oldu mu? Niye birçok şeye değil de, birşeye odaklanıp o konuda başarılı olamadım diye hayıflandınız mı? Bu sorunların hepsi atıl olmayı ya da yanlış yön ve yönlerde hareket etmeyi getirir ![]() ![]() İyi de o zaman ne istediğimize nasıl karar vereceğiz? Bu çok önemli bir sorun, çünkü günümüz hayat şartlarında, bize dayatılan koşulların içinde sürekli debelenip duruyoruz ![]() ![]() ![]() Okulda, ne amaçla olduğunu düşünmeden hep ders çalışmaya yönlendirildik, yüksek notlar almayı ve üniversitede okumaya şartlandırıldık ![]() ![]() ![]() Para kazanma kaygısıyla atılıyor çoğumuz iş hayatına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki de bazılarımız çok şey istedi ve daldan dala atladı ![]() ![]() ![]() ![]() Koşulların içine sıkışıp kaldığını hissetmek kadar insanı isteksizliğe iten birşey yoktur ![]() ![]() ![]() Hayata es vermeyi unutuyoruz sıklıkla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Durun! Bir dakikalığına bile olsa durun ve düşünün, yaşamınız sizin istediğiniz gibi mi şekilleniyor? Sakın tereddüt etmeyin ve isteklerinizi önceliklerine göre belirleyin, ve adım adım gerçekleştirmeye başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atıl olmayın! *Alıntı* Çocukluk hayallerinizi hatırlayın! Küçükken hayalinizde ne vardı? Bu hayallerin peşinden gittiniz mi? Tekrar bisiklete binmenin ya da belki uçurtma uçurtmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne İstediğine Karar VermekBen de anlamadım; nefret ediyorum bu konudan ![]() Olabilecekleri mi düşünüyor ve gerçekleştiriyorum? (Yakın gelen senaryoları, aşina olanları ![]() ![]() Gerçekleşecek olanları mı önceden görüyorum? Herşey önceden mi yazılmış? Kendim yazıp, kendim mi oynuyorum? Zaten herşey önceden yazılmışsa, Nereden aldığımı bilmediğim sezgiler, Daha sonra olabilecekleri mi gönderiyor? Daha sonra olabilecekleri kendim mi belirliyorum? Yeni dramlar mı ekliyor? Ben mi yanılıyorum, herşey çok mu karışık ![]() ![]() Anlamamı istemediği şey nedir ? Anlamamı sağladığından başkasını anlamayacaksam, Amacı nedir ? Sonra mızıkçılık ta yapamayacaksın, offfffffffffff ![]() ![]() ![]() Güzel konu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne İstediğine Karar Vermekİnsanın ne istediğine karar vermesindeki en büyük olgu, kendisini tanımasıdır ![]() Ancak o zaman kabiliyetimizin yönünü tayin eder, vermiş olduğumuz kararda yanılma payını minimuma indiririz ![]() Alıntı: Çocukluk hayallerinizi hatırlayın! Küçükken hayalinizde ne vardı? Bu hayallerin peşinden gittiniz mi? Tekrar bisiklete binmenin ya da belki uçurtma uçurtmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz? Küçükken hayallerimin arasında neler yoktuki Dansöz olmak, şarkıcı olmak, anne olmak, kuaför olmak, bakkal olmak (bunu istememde, bir sürü bisküvi yiyebilme imkanımın olacağındandı ), boyacı, marangoz ![]() ![]() ![]() Bunların hiç biri olamadım tabi ![]() Teşekkürler Başakça ![]() |
![]() |
![]() |
|