Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
canlı, gerginliği, yayında, yıldırımsaran

Canlı Yayında Yıldırım-Saran Gerginliği

Eski 03-10-2007   #1
rebellious23

Canlı Yayında Yıldırım-Saran Gerginliği

Uzun bir aradan sonra ilk kez bir canlı yayına katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Atv'de yayınlanan Santra Özel programında, Sadettin Saran hakkında iddialarda bulunurken, Saran'ın canlı yayına bağlanmasının ardından gergin anlar yaşandı

"Aziz Yıldırım, Sadettin Saran'ı kendi rakibi olarak gördü ve saf dışı bıraktı" iddiasına yanıt veren Yıldırım, Sadettin Saran'ın, 2001-02 sezonunda yapılan Beschastnick transferinde, Fenerbahçe Kulübü'ne sahte imzayla 800000 $ fazladan ödettirdiği için bu ihraç kararın alındığını belirtti

Kendisi hakkında bu iddia üzerine canlı yayına bağlanan Sadettin Saran, iddiaları reddederken, bunları iddia eden kişinin, kendi şirketinden tacizden dolayı uzaklaştırıldığı ve noterden tasdikli bir belge olduğunu, bu belgede de, Aziz Yıldırım'dan para karşılığı bunları söylettirdiğini kabul ettiğini söyledi

Sözlerine devam eden Saran; Besnahtic'in transferi konusunda bilgi verirken, bu transfer konusunda Aziz Yıldırım'ı uyardığını, yapılan bazı yanlışları gördüğünü ancak Aziz Yıldırım'ın "Kenneth Andersson'a o kadar para verdik, 800000 $ para değil, oyuncuyu alalım" dediğini iddia etti

Saran Fenerbahçe kulübü adına parayı Spartak Moskova başkanın 3-4 adamına verdiğini söyledi Saran şöyle devam etti:

"Ruslar ile karşılıklı olarak birbirimize güvenmediğimizden, onlar para almadan bize bonservis vermek istemediler, ben de bonservisi vermeden parayı vermek istemedim Türk bankasında buluşmaya ikna ettim Hatta Finansbank'ta buluştuk Onlar bonservisi gönderdiler İsviçre üzerinden TFF ye bonservisin ulaştığını öğrenince para ödemesini yaptık Ben görevimi yaptım ve bonservisi aldım Sonra kulübe gittik Herkes transfer için bekliyordu, resim çektirmeye gittik Ben kulüpten makbuz aldım" dedi

Haysiyet Divanı'ndan "Kulüp zarara uğratılmadı" diye bir açıklama yapıldığını hatırlatırkn, Aziz Yıldırım'ın farklı iddialarda bulunduğunu belirtti

Aziz Yıldırım ise, Sadettin Saran'ın Disiplin Kurulu üyelerini parayla satın almaya çalıştığını iddia etti

"Gece maç pazarlıkları yapıldı"

Aziz Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un görevinden ayrılması gerektiğini kesin bir dille ifade ederken, Haluk Ulusoy'un çifte standart gösterdiğini ve hakemleri etki altına almaya çalıştığını belirtti

Şampiyonluğun kaçırıldığı; Denizlispor - Fenerbahçe karşılaşması öncesinde, gece maç pazarlıkları yapıldığını iddia ederken, alt sıralardaki takımların kendilerine karşı daha hırslı mücadele etmelerinin sağlandığını ima etti

"Scolari büyük takımları düşünüyordu"

Zico'nun transferini açıklık getiren Yıldırım; "Ayrıldığım dönemde, Portekiz'e bizzat kendim gidip, Scolari ile görüştüm Fenerbahçe'yi yüz üstü bırakamazdım ve çalışmalarımı sürdürdüm Fenerbahçe için çocuğumun mezuniyetine gitmedim, benim için 1 sırada Fenerbahçe, 2 sırada Fenerbahçe ve 3 sırada yine Fenerbahçe var" dedi

Sözlerine devam eden Yıldırım, "O dönemde, Real Madrid gibi iki kulübün antrenörü yoktu, Scolari ile para konusuna kadar geldik ama bir üst tura çıkması ve daha büyük kulüplere gideceği düşüncesi vardı Zico'yla da görüşmelerimiz de devam ediyordu Zico bize başarı elde etmek istiyorum dedi, istesem Capello'yu da getirirdim, ama bunu Aziz Yıldırım olarak getirirdim, Fenerbahçe olarak değil Sadece yıllık masrafı 15 Milyon €, bunu Fenerbahçe kaldıramaz, yönetici arkadaşlarımla bunu tartıştık" dedi

Yabancı kısıtlamasının sadece Aziz Yıldırım istediği için kaldırılmadığını iddia ederken, liglerin tamamen elden geçirilip daha fazla takımın olduğu daha az sayıda ligin olması gerektiğini ifade etti

Yapılan oyuncu transferlerinde kendisinin payının olup olmadığı sorulması üzerine;

"Appiah'ı Juventus Kulübü'ne ben sordum Juventus yetkilileri, Patrick Viera'yı alırlarsa verebileceklerini söylediler, Daum'la görüştük ve bunu kendisine sorduk, bize "Alabilirseniz alın" dedi ve biz de aldık" derken, bu sene ki transferlerin de tamamen Zico'nun bilgisi altında yapıldığını ifade ederken, gelecek 2 sezon için Alex'le anlaşacaklarını söyledi

2 kez görevden istifa edip tekrar göreve dönmesinin ardından, bunun 3 kez tekrarlanıp tekrarlanmayacağı sorulması üzerine; 2009 yılındaki kongreye kadar görevinin başında olduğunu belirtti ve genç yöneticilerin yetiştiğini belirtirken, Ali Koç gibi isimleri, bütün takımların yönetimlerine kazandırması gerektiğini söyledi

Aziz Yıldırım kendisine hatırlatılan " Şampiyonlukların sadece sahada kazanılmayacağını anladım" sözüne açıklık getirirken, kendisinin yanlış anlaşıldığını, bu sözü ile masa başı oyunları değil, kulübün saha dışında da büyük olması gerektiğini, stadı, tesisleri, altyapısıyla mali durumuyla büyümesi gerektiğini anlatmaya çalıştığını söyledi

"Oskay olayı planlıydı"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Cihan Oskay'ın yaptığı açıklamalarını önceden planlı ve düzenlenmiş bir eylem olarak tanımlarken, olayın yargıya intikal ettiğini belirtip konu hakkında konuşmanın yersiz olduğunu söyledi

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda karşılaştığı AZ Alkmaar maçına geleceğini bildiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a kulüp resmi sitesinden verilen cevap ve "Neden çağırmadınız?" sorusuna ise, Aziz Yıldırım şöyle cevap verdi:

"Protokol tribünü bizim kontrolümüzde değil O tribünde Fenerbahçe'yi temsilen sadece ben ya da bir yönetici bulunur, geri kalan kulüp yöneticileri Fenerbahçe Protokol Tribünü'nde oturur Orada birisi kalkıp küfür etse ne olacak? Diyelim ki ben kalktım ve susturmya çalıştım Ya susmazlarsa, 1000 kişi, 5000 kişi Haluk Ulusoy alehine bağırırsa ne olacak? Ayrıca TFF Başkan'ı maçlara gitmek istiyorsa neden Beşiktaş - Galatasaray maçında yok? Bu kadar önemli bir maça neden gitmiyor Biz burada bir çelişki görüyoruz"

Çıkan kanundan sonra taraftara bedava bilet verme uygulamasından vazgeçtiklerini söyleyen Aziz Yıldırım, bilet vermeme ve küfürü engelleme konusunda seslerini yükselttiklerini ancak kimseden destek alamadıklarını belirtti

Hedefimiz 1 Milyon üye

Fenerbahçe'nin geleceği hakkında konuşan Aziz Yıldırım, 12000 kişilik bir salon yapacaklarını, bir konut projelerinin olduğunu, 1 milyon üye almayı planladıklarını ifade etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com