|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
diyeceğiz, evet, hayır, sınırlarımız… |
![]() |
Sınırlarımız… Nasıl Evet, Nasıl Hayır Diyeceğiz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sınırlarımız… Nasıl Evet, Nasıl Hayır Diyeceğiz?Sabahları yataktan nasıl kalkıyorsunuz? “Bütün gün yapılacaklarınızın ağırlığı, yükü yaşamdan zevk almanızı engelliyorsa yapacaklarınızı tekrar gözden geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() “Hayır dediğimde ya da senin sorumlulukların ben yapamam dediğimde ilişkilerim bozulur, bana kızarlar, yalnız kalırım diye korkuyorum ![]() ![]() Sınırlar konusunda sorun yaşayanlar genellikle; Hayır derken kendimi suçlu hissediyorum ![]() Hayır demek bencilce, ben bencil olamam ![]() Sınır koyarsam kimse beni sevmez ![]() Sınırlar nasıl konur? Benim sınırlarım yüzünden kimseyi kırmasın, üzülmesin ![]() Benden yardım isteyene( vakit-nakit-duygu vb ![]() Benden yardım isteyeni geri çeviremem… Ben ise asla yardım almam, bu güçsüzlüktür…diye düşünürler ![]() Bu gibi söylemler sınırların yanlış öğrenilmiş olduğuna işarettir ![]() Bu kadar önemli bir sorun mudur sınırlarımızı belirlemek diyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendinize dahi şaşıracağınız öfke patlamaları, tükenmişlik duygusu, keyifsizlik, çöküntü yaşadığınızda, sınırlarınız konusunu düşünmeden hayat yordu beni deyip geçmeyin , sınırlarınız konusunu gözden geçirin ![]() Belki bu yazıyla; Şu bir sayfayı yazar mısın? İşin bitince benim projeye bakar mısın? Çocukları sen al, yemeği hazırla geliyorum ![]() Elin değmişken şu bardakları da yıka ![]() Toplantıya benim yerime siz gidin ![]() Yazıları benim yerime siz okuyun ![]() Düzeltmeleri de sen yapıver ![]() Senin elin çabuk yaparsın…Gibi cümleleri tekrar düşünürsünüz ![]() Kimseyi değiştirme gücümüz yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Sınır çizmeyi öğrenelim! Daha güçlü ve daha az yükle ilişkilerimizi sağlıklı kurmanın yolunu açalım… Psk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|