Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aile, arzuluyor, çocuklar, mutlu

Çocuklar Mutlu Bir Aile Arzuluyor.

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Denizli'de konferans veren Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Figen Şen Kösem, depresyonda olan anne babanın çocuğunun da depresyonda olacağını belirterek, “Mutlu çocuklar yetiştirmek istiyorsak önce anne ve babanın mutlu olması gerekir” dedi

Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün organize ettiği Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen ilk konferansa çok sayıda anne baba katıldı Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da, konferans öncesi velilere seslendi Gökoğlan, yetişkinlerin çocuk yetiştirirken bazı hatalar yapılabileceğini belirterek, “Çocuklarımız, hatalarımız sonucunda bebeklikten başlayarak evliliğe, askerliğe ve hatta yaşamın her alanına kadar birçok sıkıntılı dönem geçirebiliyor Teknolojik gelişmeler çocuğun gelişimde önemli olduğu için hepimiz bocalama devri geçirmeye başladık Bunu da bilgilendirme yoluyla çözmeyi amaçlıyoruz Bizim de çocuk yetiştirme konusunda bir katkımız olursa amacımıza ulaşırız” dedi

Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr Figen Şen Kösem de, ailelerin çocuklarını sağlıklı, başarılı ve mutlu bir insan haline getirmek için yoğun bir çaba sarf ettiğini, istemeyerek de olsa amaçları doğrultusunda çalışırken hata yapıldığını söyledi Çocukların ihtiyaçlarının karşılanması durumunda amaca ulaşıldığını belirten Dr Kösem, “Bebeklikten yetişkinliğe kadar ne yapılması gerektiğini tespit edelim

Bebekler, yakınlık, sıcaklık, ilgi, sevgi ve olumlu bir ev ortamı isterler Olumlu ev ortamı derken, gerginlik, üzüntü, sıkıntının normalin üzerine çıkmadığı ortamları kastediyoruz Bebekler en çok da mutlu bir anne baba ister” dedi

Bir çocuğun ruh halinin, doğrudan anne babanın ruh haliyle ilişkili olduğunu kaydeden Dr Figen Şen Kösem, “Depresyonda olan anne ve babaların çocukları da depresyonda olur ‘Ben eşime kızgınım, kayınvalideme kırgınım ama çocuğuma çok iyi bakıyorum, isteğini alıp giydiriyorum’ derseniz bu iyi bir anne babalık değildir Hem bayanlarda hem erkeklerde yaşamda mutlaka depresyon dönemi geçirebiliriz

Bu da çocuğu olumsuz etkiler Bu gibi durumlarda uzmandan yardım alınmalıdır Mutlu çocuklar yetiştirmek için kendimiz mutlu olmalıyız Birinci şartımız budur” diye konuştu

psikolojigenin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Mutlu çocuklar yetiştirmek için kendimiz mutlu olmalıyız Birinci şartımız budur” diye konuştu

Ailenin mutlu olması, çocuğun ileriki zamanda kendisi ile barışık, kendine güveni olan ve etrafına da pozitif olup mutluluk dağıtması demektir

Zaman zaman yaşam şartları ve günlük olaylar hepimizi etkiliyor ve bunu etrafımıza da yansıtıyoruz, ama dozajını ayarlamasını bilmek gerek

Teşekkürler Megan

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Çok önemli ve bir okadar da sorumluluk gerektiren bir konuToplum olarak çocuk yetiştirme konusunda hala çok gerilerdeyizÇoğu kesim çocuğum olsun mu olsun gibisinden davranıyorAma düşünmüyorlar ki ben bu çocuğa hem psikolojik olarak hemde maddi olarak gelecek sağlayabilir miyimAilelerin en büyük hatası,biz anne baba olarak en iyisini biliriz,yaptığımız herşey çocuklarımızın iyiliği içindir derler hepMaalesef ailelerde biz doğru çocuk yetiştiriyormuyuz diye sormazlar kendilerine veya bir araştırma içine girmezlerEğitim desteği almak akıllarına bile gelmez
Öncelikle maddi durumun yerinde değilse,çocuk sahibi olmayı istemek kadar yanlış bir davranış olmamalıMaddi durumun yerinde olmalı ki çocuğun özgüvenini kazanmasına yardımcı olacak ilkokul öncesi eğitimden de faydalanabilsin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com