![]() |
10 Soruda Saç Boyası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 10 Soruda Saç Boyası10 Soruda Saç Boyası ![]() Sıkıntıdan, değişiklik yapmak ve güzel görünmek için, beyazladığından ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle beyazlarını kapatması için pek çok kadın ve erkek saçını boyuyor ![]() ![]() ![]() Saç boyamak zararlı mı? Çukurova Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saçboyamak değil, rengini açmak zararlıdır ![]() Saç boyası kansere neden oluyor mu? Yapılan araştırmalarla saç boyasında kullanılan solvent, portakal asidi, siklopentil, hydroksindole, kırmızı asit 73, diaminobenzoic asit, methoksi, chloro 2 aminofenol gibi 22 maddenin kansere neden olduğu belirlendi ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Saçını çok boyarsan çabuk beyazlar’ deniliyor ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Hamileler saç boyayabilir mi? Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Tülay Kahraman hamile kadınların ilk beş ay saçlarını boyatmadığını belirterek ‘Çünkü deride yüzde bir emilim söz konusu ![]() ![]() Saç boyasının bitkiseli olur mu? Tülay Kahraman bitkisel saç boyasının olduğunu belirterek şunları söylüyor: ‘İçinde amonyak olmayan boyalar var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ucuz boyalar zarar verebilir mi? Prof ![]() ![]() ![]() Tülay Kahraman ise bunun yanı sıra boyanın üzerindeki son kullanma tarihi konusunda şu uyarıda bulunuyor: ‘Tarihi geçmiş boyayı açtığınızda havayla temas edince oksitlenir, etkisini göstermez ![]() ![]() Piyasada sarı, kahverengi, siyah kınalar satılıyor ![]() İçinde amonyak ve muadili varsa bitkisel değildir ![]() ![]() Saç ne kadar sıklıkla boyanmalı? Boyatan kişi ihtiyacına göre değişiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Saç rengini açmak için kullanılan maddelerin zararı nedir? Saç açma işlemi, normal boyalamalara göre daha zararlı ![]() ![]() Boya sonrası saçın yıpranmaması için nasıl bir bakım uygulanmalı? Boyalı saçlar için piyasada pek çok çeşit şampuan, krem, maske, bakım kürleri satılıyor ![]() ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|