![]() |
İlişkinizi Mutluluğa Götürmenin Yolları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlişkinizi Mutluluğa Götürmenin Yolları![]() Gördünüz, beğendiniz, tanıştınız, yüzyüze görüştünüz, ilişkinize başladınız, ilişkiyi geliştirdiniz, demek ki doğru yoldasınız ![]() ![]() "Ne yapmalıyız?", "Nasıl en az zarayla atlatırız?" gibi sorularınızı önceden düşündük ve bu konuda da size yardımcı olmamız gerektiği konusunda hemfikire vardık ![]() Endişelenecek bir durumun olmadığını hatırlatarak - ki sonuçta iki farklı karakterin bir araya gelmesinden bahsediyoruz- işte bu gibi yollarla başetmenizi kolaylaştıracak önerilerimiz: Geçmişe mazi derler Bu lafı aklınızın bir köşesinde dursun; çünkü bazen geçmişte yaşanan olayları gündeme getirmek, o sırada yaşanan tartışmanın esas konusundan uzaklaşılmasına neden olabilir ![]() ![]() ![]() Dikkatli dinleyin, bakış açısını anlayın Partnerinizi dinleyin, bakış açısını gerçekten görmeye çalışarak, "ben merkeziyetçi" tavırlarınızdan uzaklaşmaya çalışın ![]() ![]() ![]() ![]() Eleştiriye açık olun! Tartışma yaşadığınız partnerinizin size bir eleştiri ile gelmesi halinde, onun yalnış olduğunu düşünerek savunmacı bir moda girmek oldukça kolaydır ![]() ![]() Sizin olanı kabullenin: Kişiliğinizin sorumluluğuna sahip çıkmalısınız ![]() ![]() ![]() Kendi hislerinizi anlatın biraz, "hep o, hep o", nereye kadar?!: "İşleri sen mahvettin" gibi bir cümle kullanmak yerine "Bu olay olduğu zaman ben çok kötü hissetim" cümlesini kullanın ![]() ![]() ![]() Uzlaşmak: Tartışmayı kazanmayı düşünmek yerine, her iki tarafı da memnun edecek çözüm yolları arayın ![]() ![]() ![]() Mola vakti: Bazen sinirler o kadar gerilir ki yaşanan tartışma bir kavgaya dönüşmeden devam edebilmesi mümkün olmayabilir ![]() ![]() Vazgeçmek olmaz, ilişkin için biraz savaşın: Ara verdiniz, biraz sakinleştiniz, bu durumda görüceksiniz ki olaylara daha olgun ve ılımlı bakabiliyorsunuz ![]() ![]() Gurura yenilip yardım istememek olmaz!: Baktınız ara vermek işe yaramadı, işler beklediğiniz olumlu yoldan saptı, tartışmalar sonuca varmadan gün ve gün devam etti, bu durumda yakın dostlarınızdan, ailenizden hatta uzman kişilerden yardım alabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Belirttiğimiz gibi ilişkilerde tartışmalar kaçınılmaz; ama önerdiğimiz yolları uygulamaya çalıştığınızda görüceksiniz ki bu gibi durumları kolaylıkla atlatabiliyorsunuz ![]() ![]() Bu durumda durmayın, ilişkinizin tadını çıkarın ! Mutluluklar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|