Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bırakın, eşiniz, sözünü, tamamlasın

Bırakın Eşiniz Sözünü Tamamlasın..

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bırakın Eşiniz Sözünü Tamamlasın..

Bırakın eşiniz sözünü tamamlasın

Gelin hep beraber, eşimizle hayat boyu flört yaşayabilir miyiz? Geliştiren kitaplar dizisinden, hayat boyu flört' den alıntılar yaparak düşünelim

Bırakın eşiniz sözünü tamamlasınAklınızda ki şeylerle sözünü kesmek,
ya da onun cümlesini tamamlamaya kalkmak,iletişimi koparmanın en kestirme yoludurDinleyin! Durup bekleyin, tekrar dinleyin! Ömür boyu evli kalmayı planladığınıza göre,yanıt vermek için bol, bol zamanınız olacaktır

Çok iyi konuşamayan insanlara,evlenmeden önce eşlerini tavlayabilmek için ne kadar dil döktüklerini hatırlatmak isterimDemekki problem, sizin iletişim kurma yeteneğinizin olmaması değil,asıl problem,ilgisizliğiniz,hatta iletişim kurmayı istememenizdir

Böyle durumlar da ne yapılmalıdır peki?

Ona hastalık ve problemlerinizi anlattığınız bir mektup yerine, düşünce ve duygularınızı ifade etmeyi başararak ona daha yakın olmayı istediğinizi, sevgi dolu bir ifade kullanarak iletmenizi öneririm

Örneğin:

-İletişim kurma çabalarımız boşa gidince, kendimi kötü hissediyorum
-İkimiz de başkalarıyla çok iyi iletişim kurabilirken, birbirimizle dialog kurmakta zorlanmamız çok şaşırtıcı
- Bunun nedenini anlayıp çözüm bulmama yardım edermisin?
-Seni suçlamıyorumSadece bir problem olduğunu söylüyor ve bu problemi sevgiyle çözerek,eski günlerimize dönmek istiyorum
-Özellikle ikimiz için de çok önemli olan konularda kaygımı uygun bir dille ifade edemeyince, kendimi kötü hissediyorum

Bununla beraber espri duygusu hayatınızın her alanını önemli ölçüde etkileyecektirBirlikte gülen eşler, hep birlikte sever ve bir arada kalırlar

'Emeklilerin yaşadığı bir eve taşınan bir erkek, daha ilk günden dul bir kadınla kendisini aynı masada bulurBir kaç dakika sonra kadının kendisini kestiğini fark edip,rahatsız olurGözlerini kaçırmaya çalışsa da nafiledirSonunda dayanamaz ve niçin durmadan kendisine baktığını sorarKadın'öyle şaşkınım ki!' diye yanıt verir

ERKEK: Neye hayret ettiniz?
DUL KADIN: üçüncü kocama korkunç derece de benzemenize!Teninizin rengi,bedeniniz,boyunuz,kilonuz,hareketleriniz,her şeyiniz 3kocamı hatırlatıyor
ERKEKçüncü kocanız mı? Kaç kere evlendiniz ki?
DUL KADIN: İki kere

Eşiniz taktir ettiğiniz ve hayat yolculuğunuzu kolaylaştıran bir şey yaptığında, içten teşekkür edin

-kediyi veterinere götürdüğün için,
-suzi' yi annemden aldığın için,
-bu tatlı patatesleri pişirdiğin için,
-güzel bir ateş yaktığın için,
-arabadan eve sebze paketini taşıdığın için,vs vs

Her zaman zengin ve şanslı olamayız ama her zaman nazik ve kibar olabiliriz

Güvence sağlamaya oynamak, genelde her hangi bir tehlike de bilhassa evlilikte,başvurulabilecek en iyi yoldur

Zengin bir çift özel bir şoför almaya karar verirEvin hanımı ilan verirBaş vurular değerlendirilir ve son dört aday hanımın önüne çıkarılırEvin hanımı adayları balkona çağırarak,yol boyunca uzanan tuğla duvarı gösterirLimuzini çizdirmeden bu duvara ne kadar yaklaşabilirsiniz? diye sorarİlk aday arabaya hasar vermeden otuz cm kadar yaklaşabileceğini söyler, ikinci yirmi, üçüncü de on cm kadar yaklaşabileceğini söylerDördüncü aday,' arabanıza zarar vermeden duvara ne kadar yaklaşabileceğimi bilemem,Yalnız bu duvara ya da başka tehlikeli yerlere yaklaşırken, bunun sorumluluğunu her zaman hissederim' derKadın işe dördüncü adayı alır

Güven yoksa mutluluk da yoktur

Yatağa girmeden önce barışınKavgaya ertesi gün devam etme kararı verdiyseniz, o an için barışmış olmalısınızHiç bir şeyi içinize atmayın ve bütün kuşkuları gidererek yatağa gidin

Eşinizleanlaşmazlığa düşerseniz,eşlerin birbiriin en iyi dostu olmasının önemini farketmeye başlarsınızEşinizle kavga edebilir,onu asla bağışlamamaya yemin edebilir,ya da barışabilirsinizAma eşiniz aynı zaman da sizin en iyi dostunuzsa,bir danışmana gitmek dahil olmak üzere, problemi çözmek için gerekli adımları atmaya istekli olabilir, hatta buna can atabilirsiniz

Sorunla yüzleşmekten kaçınmayın,
Bağışlayın ya da unutunKavga ya da sorun gerçekten aşıldığında evliliğin sürüp mutlu olunması isteniyorsa, iki tarafında birbirini bağışlaması bir zorunlulukturOnun bağışlanmayı değil,cezalandırılmayı hakettiği duygusunu hissediyor olabilirsinizBu duyguları anlamak kolay olmakla birlikte,bağışlama mümkün değilse, huzuru ve mutluluğu koruma şansı çok azalmış demektirBağışlama halinde ise evliliğin kurtulma şansı oldukça yüksektir

GÜNLÜK GERÇEK AŞK KONTROL LİSTESİ
  • Bu gün eşime onu sevdiğimi söyledim mi?
  • Bu gün eşime sevgiyle davrandım mı?
  • Bu gün eşime karşı sabırlı oldum mu?
  • Bu gün eşime karşı nazik oldum mu?
  • Bu gün eşimi kıskandım mı?
  • Bu gün eşimle övündüm mü?
  • Bu gün eşime karşı bencil ya da kaba bir davranışta bulundum mu?
  • Bu gün eşime karşı kendi bildiğim gibi mi davrandım?
  • Bu gün eşimi sinirlendirdim ya da bam teline bastım mı?
  • Bu gün eşime karşı hırs duydum mu?
  • Bu gün eşimle beraber doğruları bulmak beni sevindirdi mi?
  • Bu gün eşimle beraberken başkalarına karşı doğru davrandım mı?
  • Bu gün eşimin bana en iyi şekilde davrandığına inandım mı?
  • Bu gün güçlü özelliklerimi eşimin yararına kullandım mı?
  • Bu gün eşime bağlılığım ı korudum mu?
  • Bu gün eşim bana ümit verdi mi?
  • Bu gün eşimi sevdim mi?
  • En güçlü duygunun aşk olduğunun farkında mıyım?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com