Prof. Dr. Sinsi
|
Bırakın Eşiniz Sözünü Tamamlasın..
Bırakın eşiniz sözünü tamamlasın 
Gelin hep beraber, eşimizle hayat boyu flört yaşayabilir miyiz? Geliştiren kitaplar dizisinden, hayat boyu flört' den alıntılar yaparak düşünelim
Bırakın eşiniz sözünü tamamlasın Aklınızda ki şeylerle sözünü kesmek,
ya da onun cümlesini tamamlamaya kalkmak,iletişimi koparmanın en kestirme yoludur Dinleyin! Durup bekleyin, tekrar dinleyin! Ömür boyu evli kalmayı planladığınıza göre,yanıt vermek için bol, bol zamanınız olacaktır
Çok iyi konuşamayan insanlara,evlenmeden önce eşlerini tavlayabilmek için ne kadar dil döktüklerini hatırlatmak isterim Demekki problem, sizin iletişim kurma yeteneğinizin olmaması değil,asıl problem,ilgisizliğiniz,hatta iletişim kurmayı istememenizdir
Böyle durumlar da ne yapılmalıdır peki?
Ona hastalık ve problemlerinizi anlattığınız bir mektup yerine, düşünce ve duygularınızı ifade etmeyi başararak ona daha yakın olmayı istediğinizi, sevgi dolu bir ifade kullanarak iletmenizi öneririm
Örneğin:
-İletişim kurma çabalarımız boşa gidince, kendimi kötü hissediyorum
-İkimiz de başkalarıyla çok iyi iletişim kurabilirken, birbirimizle dialog kurmakta zorlanmamız çok şaşırtıcı
- Bunun nedenini anlayıp çözüm bulmama yardım edermisin?
-Seni suçlamıyorum Sadece bir problem olduğunu söylüyor ve bu problemi sevgiyle çözerek,eski günlerimize dönmek istiyorum
-Özellikle ikimiz için de çok önemli olan konularda kaygımı uygun bir dille ifade edemeyince, kendimi kötü hissediyorum
Bununla beraber espri duygusu hayatınızın her alanını önemli ölçüde etkileyecektir Birlikte gülen eşler, hep birlikte sever ve bir arada kalırlar
'Emeklilerin yaşadığı bir eve taşınan bir erkek, daha ilk günden dul bir kadınla kendisini aynı masada bulur Bir kaç dakika sonra kadının kendisini kestiğini fark edip,rahatsız olur Gözlerini kaçırmaya çalışsa da nafiledir Sonunda dayanamaz ve niçin durmadan kendisine baktığını sorar Kadın'öyle şaşkınım ki!' diye yanıt verir
ERKEK: Neye hayret ettiniz?
DUL KADIN: üçüncü kocama korkunç derece de benzemenize!Teninizin rengi,bedeniniz,boyunuz,kilonuz,hareketleriniz,her şeyiniz 3 kocamı hatırlatıyor
ERKEKçüncü kocanız mı? Kaç kere evlendiniz ki?
DUL KADIN: İki kere 
Eşiniz taktir ettiğiniz ve hayat yolculuğunuzu kolaylaştıran bir şey yaptığında, içten teşekkür edin
-kediyi veterinere götürdüğün için,
-suzi' yi annemden aldığın için,
-bu tatlı patatesleri pişirdiğin için,
-güzel bir ateş yaktığın için,
-arabadan eve sebze paketini taşıdığın için,vs vs
Her zaman zengin ve şanslı olamayız ama her zaman nazik ve kibar olabiliriz
Güvence sağlamaya oynamak, genelde her hangi bir tehlike de bilhassa evlilikte,başvurulabilecek en iyi yoldur
Zengin bir çift özel bir şoför almaya karar verir Evin hanımı ilan verir Baş vurular değerlendirilir ve son dört aday hanımın önüne çıkarılır Evin hanımı adayları balkona çağırarak,yol boyunca uzanan tuğla duvarı gösterir Limuzini çizdirmeden bu duvara ne kadar yaklaşabilirsiniz? diye sorar İlk aday arabaya hasar vermeden otuz cm kadar yaklaşabileceğini söyler, ikinci yirmi, üçüncü de on cm kadar yaklaşabileceğini söyler Dördüncü aday,' arabanıza zarar vermeden duvara ne kadar yaklaşabileceğimi bilemem,Yalnız bu duvara ya da başka tehlikeli yerlere yaklaşırken, bunun sorumluluğunu her zaman hissederim' der Kadın işe dördüncü adayı alır
Güven yoksa mutluluk da yoktur
Yatağa girmeden önce barışın Kavgaya ertesi gün devam etme kararı verdiyseniz, o an için barışmış olmalısınız Hiç bir şeyi içinize atmayın ve bütün kuşkuları gidererek yatağa gidin
Eşinizleanlaşmazlığa düşerseniz,eşlerin birbiriin en iyi dostu olmasının önemini farketmeye başlarsınız Eşinizle kavga edebilir,onu asla bağışlamamaya yemin edebilir,ya da barışabilirsiniz Ama eşiniz aynı zaman da sizin en iyi dostunuzsa,bir danışmana gitmek dahil olmak üzere, problemi çözmek için gerekli adımları atmaya istekli olabilir, hatta buna can atabilirsiniz
Sorunla yüzleşmekten kaçınmayın,
Bağışlayın ya da unutun Kavga ya da sorun gerçekten aşıldığında evliliğin sürüp mutlu olunması isteniyorsa, iki tarafında birbirini bağışlaması bir zorunluluktur Onun bağışlanmayı değil,cezalandırılmayı hakettiği duygusunu hissediyor olabilirsiniz Bu duyguları anlamak kolay olmakla birlikte,bağışlama mümkün değilse, huzuru ve mutluluğu koruma şansı çok azalmış demektir Bağışlama halinde ise evliliğin kurtulma şansı oldukça yüksektir
GÜNLÜK GERÇEK AŞK KONTROL LİSTESİ- Bu gün eşime onu sevdiğimi söyledim mi?
- Bu gün eşime sevgiyle davrandım mı?
- Bu gün eşime karşı sabırlı oldum mu?
- Bu gün eşime karşı nazik oldum mu?
- Bu gün eşimi kıskandım mı?
- Bu gün eşimle övündüm mü?
- Bu gün eşime karşı bencil ya da kaba bir davranışta bulundum mu?
- Bu gün eşime karşı kendi bildiğim gibi mi davrandım?
- Bu gün eşimi sinirlendirdim ya da bam teline bastım mı?
- Bu gün eşime karşı hırs duydum mu?
- Bu gün eşimle beraber doğruları bulmak beni sevindirdi mi?
- Bu gün eşimle beraberken başkalarına karşı doğru davrandım mı?
- Bu gün eşimin bana en iyi şekilde davrandığına inandım mı?
- Bu gün güçlü özelliklerimi eşimin yararına kullandım mı?
- Bu gün eşime bağlılığım ı korudum mu?
- Bu gün eşim bana ümit verdi mi?
- Bu gün eşimi sevdim mi?
- En güçlü duygunun aşk olduğunun farkında mıyım?
|