![]() |
Ankara Tabiat Tarihi Müzesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara Tabiat Tarihi MüzesiForumdaki "insanlar nasıl çoğaldı" konusunu görünce bi hayli şaşırdım ama bu şaşkınlık çokbilbişçesine bir kibirden ötürü değil inanın ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar nasıl çoğaldı, dünya nasıl oluştu, evrenin boyutları ne, hayat nasıl başladı, hayvanlar, bitkiler nasıl meydana geldi vb ![]() ![]() ![]() ![]() Pekçok ülkenin doğa tarihi müzesi vardır ![]() ![]() ![]() Henüz milli devletimiz yıkılmamışken 1935 yılında ulu önderin direktifleriyle kurulan MTA(Maden Tetkik Arama) zor şartlar altında çalışarak, yurdumuzun her köşesini incelemiş ve yerbilimleri alanında önemli görevleri yerine getirmiştir ![]() ![]() MTA Enstitüsü'nün görev yapmaya başladığı 1935 yılından, 1960'lı yıllara kadar geçen süre içinde, ülkemizin hemen her bölgesinde gerçekleştirilen yerbilimlerine ait çalışmalar sırasında sayıları gün geçtikçe artan örnek Tabiat Tarihi Müzesi’nin ilk koleksiyonlarını oluşturmuştur ![]() ![]() ![]() Tabiat Tarihi Müzesi, MTA Genel Müdürlüğü bünyesinde 7 Şubat 1968 tarihinde açılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müzenin giriş katında güneş sistemini göreceksiniz ![]() 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Ankara'ya yaşayan herkesin mutlaka görmesi gereken bir müze ![]() Adres: Tabiat Tarihi Müzesi Eskişehir Yolu, 06520 Balgat / ANKARA Bilgi için telefon: 201 23 96/97 internet sitesi |
![]() |
![]() |
![]() |
Ankara Tabiat Tarihi Müzesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara Tabiat Tarihi MüzesiBetta, ben de senin forumda ''İnsanlar nasıl çoğaldı'' isimli bir konu görmendeki şaşkınlığına şaşırdım ![]() ![]() ![]() ![]() Eklemis olduğun müze konusu için teşekkürler ![]() ![]() Tarihimize ışık tutan müzelerin gelişmemize ve bilgilenmemize olan katkısı toplumda pek önemsenmediğinden, yurtdışındaki müze sayısı yanında ülkemizdeki müze sayısında da bir yükseliş görülmüyor ![]() ![]() Ellerine sağlık ![]() |
![]() |
![]() |
|