Fetih 1453 | 16.02.2012 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fetih 1453 | 16.02.2012Fetih 1453 ![]() Yönetmen:Faruk Aksoy Oyuncular: Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ, Cengiz Coşkun Senaryo:Atilla Engin, Irfan Saruhan Görüntü Yönetmeni: Hasan Gergin Müzik: Oğuz Kaplangi Tür: Tarihi, Aksiyon, Macera, Dram Süre: 165 dk Konu : Filmin Konusu: Babası II Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir![]() ![]() Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında ![]() “Recep İvedik” serisinin yapımcısı Faruk Aksoy, İstanbul’un fethini konu alan sinema filminin hazırlıklarına başladı ![]() “Fetih 1453″ ün çekimlerine ağustos ayında başlayacaklarını açıklayan Aksoy, iddialı konuştu: “1,5 aya kadar cast çalışmasını tamamlarız Ben taşın altına elimi soktum ve altından kalkacağıma inanıyorum Öyle bir film yapacağım ki, kendimizle gurur duymayı öğreneceğiz ”“Böyle fetih mi olur, böyle Fatih mi olur, bu reva mı?” denilecek bir film yapmam Yaparsam da o filmi çöpe atar, çıkarmam Ama çok güzel bir film yapacak, bu filmle Türk sinemasının çıtasını yukarı çıkaracağım Herkes bu filmden sonra, yaptığımın daha iyisini yapmak zorunda kalacak ” ![]() ![]() |
|
Fetih 1453 | 16.02.2012 |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fetih 1453 | 16.02.2012Fetih 1453'ün fragmanı yayınlandı 17 Şubat'ta vizyona girecek Fetih 1453'ün fragmanı izleyici ile buluştu ![]() ![]() Yapımcı Faruk Aksoy'un yönetmen koltuğuna da oturduğu ve Türk sinemasının en pahalı filmlerinden biri olan 'Fetih 1453'ün ilk fragmanı yayınlandı ![]() GÖRSEL EFEKTLER DİKKAT ÇEKTİ Özellikle görsel efektleriyle dikkat çeken film, yapımı için harcanan parayla adından oldukça söz ettirecek gibi gözüküyor ![]() Film 1451 yılında Fatih Sultan Mehmet'in fetih planlarını yaptığı andan itibaren başlıyor Filmde Molla Gürani, yani Fatih'i yetiştiren üstadı ve Fatih Sultan Mehmet'in çocukken aldığı eğitim süreçleri de yer alıyor Gerçek oyuncuların yer aldığı filmde 3 boyutlu animasyonlar da olacak![]() 5 DAKİKALIK KILIÇ MÜCADELESİ 17 milyon dolarlık dev bütçesiyle Yeşilçam'ın en pahalı filmi olan 'Fetih 1453'te bir de ilk gerçekleşecek Sinema severler Filmde Ulubatlı Hasan'ı canlandıran İbrahim Çelikkol ile İstanbul'un son savunucusu Guistiniani'yi oynayan Cengiz Coşkun'un kılıçlı mücadelesini tam 5 dakika kesintisiz izleyecek![]() Videoyu Göremeyenler Tıklayınız |
|
|
|