Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sağlar, öğrencilerine, öğretmenler, özgüveni

Öğretmenler Özgüveni Öğrencilerine Nasıl Sağlar?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğretmenler Özgüveni Öğrencilerine Nasıl Sağlar?

Öğretmenler özgüveni öğrencilerine nasıl sağlar?

Bir insanın özgüven sahibi olması, kendi yetenek ve becerilerine, yargılarına güvenmesi, yeni durumlarla karşılaştığında başedebileceğine inanması ve diğer insanların onun yeteneklerine değer verdiğinin farkında olması anlamına gelir

Özgüven sahibi olma, bireyin daha açık, güvenilir, sorumluluk sahibi ve açıksözlü olmasını sağlar Özgüven sahibi olmak, insanın kendini sevmesi ve kabul etmesidir Çocuk özgüveni, ancak, yakınlarının, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin onu kabul ettiğini ve ona değer verdiğini hissederek kazanır Çocuklara özgüven kazandırmayı amaçlayan öğretmenlerin ve anne-babaların dikkat etmesi gereken konular şöyle özetlenebilir:
  • Ev ya da sınıf/okul ortamını çocuğun kendini güvenli hissedeceği biçimde düzenlemek
  • Çocuğun toplumsal becerilerinin gelişmesini sağlayacak etkinlikler düzenlemek ve bunları destekleyici davranmak
  • Paylaşma ve işbirliğine alıştırmak
  • Spor, müzik, sanat gibi uğraşlara yönlendirmek
  • Zaman zaman onun yardım ve desteğini istemek
  • Yeni bir şey üretiyorsa, onu desteklemek ve başaracağına inandığınızı belli etmek
  • Olumlu rol modeli olmak
  • Olumlu davranışlar üzerinde durmak
  • Ona yalnız olmadığını, yakınları ya da öğretmenleri olarak yanında olduğunuzu her durumda hissettirmek
  • Onu dinlemek, özellikle duygularını anlamaya çalışmak
  • Yaptığı işleri eleştirmemek; eğer endişe duyuyorsanız, onu engellemeden ona yardımcı olmak
  • Çocuğu diğer çocuklarla kıyaslamamak
  • Hatalarını affedici olmak; cezalandırıcı davranmamak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com