Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgisayar, eğitimi, engellilere, evde

Engellilere Evde Bilgisayar Eğitimi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Engellilere Evde Bilgisayar Eğitimi

Evinden çıkamayan ya da çıkmakta zorlanan engellilere bilgisayar eğitimi verilmesini amaçlayan proje, İŞKUR tarafından da onaylandı
Şube Başkanı Kadri Topdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin genel nüfusa oranının yüzde 12 civarında olduğunu, aileleriyle birlikte bu oranın yüzde 30'u aştığını belirterek, Diyarbakır'da da resmi olmayan araştırmalara göre kentte yaklaşık 37-47 bin arasında engellinin bulunduğunu, bedensel özürlü insanların sayısının bir hayli fazla olduğunu söyledi
Dernek olarak engellilerin günlük yaşamını kolaylaştıracak projeler üreterek, bunları hayata geçirmek istediklerini aktaran Topdemir, sunulan eğitim, sağlık ve istihdam haklarının parasal destekten çok daha önemli olduğunu belirtti
Her insan gibi engellilerin de hayatlarını kimseye muhtaç olmadan sürdürmesinin insan hakları konusu olduğunu ifade eden Topdemir, şöyle konuştu:
''Engellilerin eğitim hakkından faydalanması için çalışma yürütüyoruz Eğitim her engeli aşar inancımız var Bu amaçla evden çıkamayan ya da evden çıkmakta zorlanan engellilere yönelik proje hazırladık Projemiz, İŞKUR tarafından onaylandı Proje kapsamında ilk etapta 5 engelliye evinde bilgisayar eğitimi verilecek Daha sonra bu eğitim modeli yaygınlaştırılacak Bu, çalışmanın yaygınlaştırılması için bir altyapı olacak Eğitimden yararlanacak engelliler İŞKUR İl Müdürlüğüne kayıtlı, işsiz ve en az ilköğretim mezunu olacak 41 bin TL maliyeti olan projeden yararlanan engelliler, yüzde 60 ve üzeri özürlülüğe sahip engelli bireylerden oluşacak Bilgisayar eğitimi 3 ay boyunca verilecek Bu çalışmayla toplumdan dışlandıklarını düşünen engellileri hayata bağlamak istiyoruz Engellileri mesleki beceri kazandırarak, rehabilite olmalarını sağlayacağız''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com