3D Eğitim Geliyor |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
3D Eğitim GeliyorABD'de ders kitapları iPad'lere uyumlu hale gelmeye başladı bile 2015'e kadar hızla gerçekleşmesi beklenen devrim, sınıflarda 3D eğitimi mümkün kılacak Teknolojinin günlük yaşamı kolaylaştırmak için sunduğu iPad ve e-kitap gibi yenilikler eğitim sistemini de tamamen değiştirecek ABDde ders kitapları şimdiden iPadlere uyumlu hale gelmeye başladı Öğrencilere zor konuları dokunmatik ekranlarda ve interaktif şekilde öğrenme imkânı sunan iPade uyumlu kitapların piyasası da hızla gelişiyor Wall Street Journal gazetesi şimdilik 40 milyon dolar değerinde olan piyasanın 201te 2 milyar dolara çıkacağını yazdı ABDde ders kitaplarının iPade uyumlu hale getirilmesi konusunda önde gelen şirketlerden biri olan Inkling, son olarak ülkenin en büyük psikoloji, biyoloji, ekonomi, pazarlama kitapları üreticisi McGraw-Hill ile anlaştı Şirketin iPad için satılan kitaplarının fiyatı 70 dolardan (106 TL) başlıyor Ancak okulların bunları anlaşmalı olarak alabildiği belirtiliyor Uzmanlar iPadin daha da yayılması ve ucuzlamasıyla bu kitapların okullarda daha popüler hale geleceğini tahmin ediyor Applın ürettiği iPadin fiyatı bugün 499 dolardan (760 TL) başlıyor Üç boyutlu ders Yeni nesil kitaplarda tam renkli şemalar, hareketli grafikler bulunuyor iPadin dokunmatik ekranı ise bu özelliklerin çok daha rahat kullanılmasını sağlıyor Kitapların içeriği değişmiyor ancak üç boyutlu şemalar, görüntülü dersler ve interaktif küçük imtihanlar konuların çok daha rahat işlenmesini sağlıyor Öğrenciler e-kitaplarda normal ders kitaplarında olduğu gibi konuların altını çizip sayfanın üstüne not alabiliyor Üstelik sürekli internete bağlı olan cihazlar sayesinde bu notları anında sınıf arkadaşlarıyla paylaşabiliyor |
|