![]() |
Kanser Düşmanı Kumato Türkiye'de |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanser Düşmanı Kumato Türkiye'de![]() Kahverengi görüntüsü ve lezzetiyle öne çıkan Kumato domatesinde bulunan likopen, bazı kanser türlerine iyi geliyor ![]() KANSER DÜŞMANI KUMATO ANTALYA'DA YETİŞTİRİLİYOR İlk kez İspanya'da üretilen ve ‘Akdeniz domatesi’ olarak bilinen Kumato, Türkiye'de de Antalya'da üretildi ![]() ![]() 1970'li yıllarda İspanya'da Luis Ortega adlı bir genç tarafından keşfedilen ve dünyada sadece 11 firmanın üretimini yaptığı Kumato'nun Antalya'daki seralarda bu yılki üretim hedefi ise 400 ton olarak açıklandı ![]() ![]() Kumoto birçok ülkeye deneme amaçlı gönderildi Antalya'da 2009 yılında Kumato denemelerine başladıklarını belirten Uzmanlar Seracılık Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yurdagül, araştırmalar sonucunda üretim için en uygun iklim koşulları ve toprak yapısının Antalya'da olduğunu belirlediklerini söyledi ![]() Kumato'nun Akdeniz ülkelerinde yoğun olarak tüketildiğine de dikkat çeken Nurettin Yurdagül, bu yıl Rusya'ya 7 ton olarak ilk ihracatın yapıldığını, diğer ihracat ürünleri ile birlikte birçok ülkeye de deneme amaçlı gönderildiğini, gelecek yıldan itibaren özellikle Doğu Avrupa başta olmak üzere ihracatın yoğunlaşacağını dile getirdi ![]() Yurdagül, üretim alanı olarak ormanlık alanın seçilmesini ise, “Tüketici artık saman, ot gibi sebze ve meyve tüketmek istemiyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|