![]() |
Meral Okay Hayatını Kaybetti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meral Okay Hayatını Kaybetti![]() Ünlü senarist oyuncu Meral Okay, bu sabah evinde yaşamını yitirdi ![]() Acı haberi bu sabah ilk olarak Ali Sunal twitter sayfasından duyurdu ![]() ![]() ![]() Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu, çok başarılı dizilere imzasını atan senarist Meral Okay, bu sabah hayatını kaybetti ![]() ![]() MERAL OKAY KİMDİR? 1959 yılında Ankara’da dünyaya gelen Meral Okay, birçok sinema ve TV dizisinde rol aldı, pek çok dizi ve filmin senaristliğini yaptı ![]() ![]() AKCİĞER KANSERİYDİ Meral Okay geçtiğimiz yıl, akciğer kanseri olduğunu öğrenmiş ve kemoterapi tedavisine başlamıştı ![]() Yakın dostu Selda Uskan, Meral Okay'ın hastalığını açıkladığı yazısında "Bir de o kadar eminim ki, değil 400 senelik Osmanlı tarihi, dünyanın tüm tarihi hikayelerini dizi yapmadan bir yerlere gitmez benim bildiğim Meral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EŞİ DE KANSERE YENİLMİŞTİ Bir Bulut Olsam, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar gibi unutulmaz televizyon dizilerinin yanısıra Seni Seviyorum Rosa, Beynelmilel gibi sinema fimlerinde oynayan; Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin senaryosuna da imza atan Meral Okay'ın aktör eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 41 yaşındayken pankreas kanserine yenilmişti ![]() Sanatçı Sezen Aksu'yla çalışan Meral Okay, birçok şarkı sözüne imza attı ![]() Meral Okay, “İkinci Bahar”, "Beynelmilel", "Hiçbiryerde", "Yeditepe İstanbul", "Koltuk Sevdası" ve "Seni Seviyorum Rosa" gibi yapımlarda oyunculuk yaptı ![]() Okay, "Asmalı Konak", "Bir Bulut Olsam" ve “Muhteşem Yüzyıl”ın da aralarında bulunduğu milyonlarca kişi tarafından beğeniyle izlenen birçok dizinin senaristliğini de üstlendi ![]() Meral Okay, Altın Koza Film Festivali ile Siyad'da "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülü almıştı ![]() Kaynak |
![]() |
![]() |
|