![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriBir Ananın Ağıdı Bir annenin ağıdıydı geceyi saran Çığlık çığlığa sürüklenen düşlerin uzağına Sayfalar düşmüş kenarına yılgınlığın Hayata uzak yaşam sesleri vurulmuş kucağında ![]() Saçlarını savuran rüzgârlara karışıyordu sesi Öpereken oğlunun son nefesini dudağından Umudun karasınaydı dile gelen isyanı Bir Faşist mermisi yuva kurmuş- oğlunun döşüne Başmış ta ana oğlunu göksüne- Memesini emzirir gibi- Acılarını aaaaaaatıyordu oğluna ![]() Gözleri yaşlı ve yorgun Bakışları çığlık çığlığa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamanın dişlediği duygularla yılgın Ellerini tutardı oğlunun da Kor şafaklar tutuşurdu sabaha ![]() Bir annenin ağıdıydı geceyi saran ![]() Ondandır şimdi bütün şafaklar Ölüm sessizliğinde buruk ve kırgın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah Oral Seni özlüyorum yine, içim yanıyor anne Senin sıcaklığını arıyorum, ıssız çöllerde Sana vurgunum anne, delicesine Yine sar beni anne, ben: bebekçesine ![]() Sevgine muhtacım anne, şefkatine Ilık rüzgar gibi hadi, es yine Ben kimim anne, kendimi unuttum bile ![]() ![]() ![]() Dünya karmaşasından, sen beni uyandır yine Esse bir deli rüzgar, kokun gelse anne Yalnızlığımda sana ne kadar muhtacım Çıkarcılar üşüştü yine her yere Karşılıksız, o yüce sevgine muhtacım ![]() Senin şefkat dolu kolunda Yıllar nasıl geçti anne Şimdi senden ayrı buralarda Günler neden bitmez böyle ![]() Hollanda günlerim sancılı geçer anne Senden ayrı günüm bir hüzün verir içime Sen varsan eğer aklımda, mutluyum yine Senden gayri her şey boş, bilesin anne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriCanım Anneme Gün doğumuyla oynaşırken gözlerim Düştün aklıma Anne ![]() Ufka kanat çırpan kuşlar- Sen oluyordun- Kanatlarınla okşuyordun yanaklarımı ![]() Ne zaman adını ansam Hüzün yüklü yağmurlar esip geçiyor Yamaçlarından gözlerimin Oysa ben Gülüşlerinin sıcaklığını ararım Günün ilk ışığında Bakışların bir gök kuşağı gibi geçer- Yüreğimin ortasından Ve ardından başlar gözlerimin bulutları– Yağmur dökmeye ![]() Yine sensizliğe dökülür Ağır aksak yağmurlarla bastırılan özlem Dağlarımın karanfil ve leylak kokuları Yanık yağ kokularına bırakıyor iken yerini ![]() Usulca yayılıp dağılır günün içine hasretin Bedenim, ağır hasar görmüş /batık gemi misali Düşer sanayinin paslı kollarına- İşte o an Nasılda özlerim başımı göksüne dayayıp Öylece orada seni koklayarak kalmayı Yüreğimin çocuk yanı hüzünlü anne Ne zaman aklıma düşsen- Dokunduğum her şey sen oluyorsun İçimde delice çırpınan bir minik serce Yırtıyor kendini eteklerinde hasret dağlarının Canım annem Sensizliği bölüşen gecelerde Karadeniz oluyor hasretin başlıyor Kıyılarına çarpmaya yüreğimin ![]() Kaç zamandır Örse yatırdım içimdeki sızıları Yüreğime inen her balyoz Seni döküyordu gözlerimden Canım annem ![]() Günün yorgunluğuna aldırmam anne ![]() İş dönüşü her şeyi unutan çocuklara dönüyorum İçimdeki sızı yarım kalmış bir şiirden Ben hep yorgun düşerdim seni özlemekten ![]() Ve hala sensiz Anahtar deliğinde bıraktığım Çocukluğum yetim ![]() Bir bilsen anneciğim bir bilsen Seni nasıl özledim ![]() Abdullah Oral |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriSizlere layık bir evlat olamadım Sevg ile boynunuza sarılamadım Felek hep şaşırttı bir yön bulamadım Kusurum büyüktür beni bağışla anam Sevgi ye hasretim ben doğuştan beri Bazan derbeder im bazanda serseri Biliyorum çok üzdüm kırdım sizleri Bu günahkar evladını bağışla babam Boynum bükük kaldı hep eller yanında Umudum yok ne bugünde nede yarında Çaresiz tek başıma kaldım sonunda Bu talihsiz yavrunu bağışla anam Neyleyim ki her gelen bir darbe vurdu Yüreğim isyan etti yaram kudur du Her gün ağlamaktan gözlerim kurudu Bu kadersiz oğlunu bağışla babam Şu başımı yastığa koyduğum zaman İçimde fırtınalar gözümde duman Kaderim merhametsiz vurur durmadan Ben bu dünyayı nasıl seveyim anam Umutsuz kapkaranlık dünya neyime Umudumu bağlamışım artık ölüme Bbırakında gideyim ben asıl yerime Sizleri kırmaktansa öleyim babam Şu dünyada huzurlu bir gün görmedim Acılarla doluyum bir gün gülmedim Düşe kalka yaşadım ama ölmedim Kara yazımı nasıl sileyim anam yüreğinde acı bitmiyor Kör talih yakamdan elin çekmiyor Azrail bu canımı almak istiyor Hakkını helalet sen canım babam |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Şiirlerinasıl olcak sensizlik bilemiyorum anne artık odana bile giremiyorum hatırladıkca gülüşünü nasıl kabullenirim anne ölüşünü eriyip gidiyorsun gözümün önünde herseyde sen varsın bugünde dünde sihirli bir deynek olsa elimde ölümü öldürürdüm senin yerine dün salondaki dantellerini kokladım hepsi sen kokuyor bir bir yokladım ağladığımı görmesınler dıye gözyaşlarımı sakladım anne artık ne tadım var ne tuzum gözüme bile gelmiyor kınalı kuzum annem düştü kırıldı sazım ne baharım kaldı ne de yazım yüreğim yanıyor kalbim kanıyor herkes beni ağlamaz sanıyor yürek dedikleri böyle yanıyor gitme anne YÜREĞİM YANGIN YERİYKEN GİTME ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriDoğduğumdan beridir, Aşığım ben kokuna, Duan her an benledir Canımda cansın ana ![]() Yemedin sen yedirdin, Giymedin hep giydirdin, Helal sütünü emzirdin, Varlığıma sebepsin ana ![]() Yüklendin tüm derdimi, Okşadın hep kalbimi, Sende buldum kendimi, Karanlığıma güneşsin ana ![]() Sakladın benden hüznünü, Gösterdin gülen yüzünü, Ömrüme harcadın ömrünü, Ayağında bir tozum ana ![]() Ayrılmadın baş ucumdan, Su içtin göz yaşımdan, Gül kokar, al yanağından, Derdime dermansın ana ![]() Ayağının altındadır cennet, Sen bana kutsalsın elbet, Sana hürmet, büyük ibadet, Uğruna canım fedadır ana… |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriBen anayım ana! ![]() ![]() Kanımla,canımla Dokuz ay ongün karnımda taşıdım Ak sütümle gecemi gündüzüme kattım Kundaklara beşiklere beledim Mermer saksıda topraksız çiçek yetiştirdim Büyüttüm yürüttüm okuttum adam ettim Vatan uğruna asker eyledim Ölecekse vatanı bayrağı için ölsün dedim Kana susamış lanetli terör ellerinde Ölüm fermanını verin diye büyütmedim ![]() ![]() Ben anayım ana! ![]() ![]() Duy beni ATAM duyun beni şehitlerim Bunlar senin benim kanımdan olamaz Ey! Çanakkalede Sarıkamışta kanları dökülen Ahmed''im Mehmed''im Hasan''ım Biliyorum sende kabrinde isyanlarda, Biliyorum döktüğün kanlar ağlamakta ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriAnne, Anneciğim Yine kağıdım ve kalemim elimde Yine bişeyler yazıyorum gece vaktinde ![]() ![]() ![]() Hani hep gece saat 11´ lerde odama, kontrole gelirdin, Uyudummu uyumadımmı diye bakardın, Elimde kağıtla kalemi görünce Nasılda kızardın ![]() ![]() ![]() Sağ yanımda ders kitaplarım Sol yanımdada şiirlerim olurdu… Sessizce odama girmen Ne de güzel olurdu, Hep sert olmak isterdin bana Ama olamazdın anne, Sert halinde bile şevkat gizliydi „Şiir yazmada, dersine çalış“ diye bağırışların Yüzümü adeta okşar gibiydi… „Yarın sabah okula ben değil, sen gideceksin“ derdin ![]() „Bu kez seni babana gerçekten şikayet edeceğim“ diye yemin ederdin ![]() ![]() ![]() Canım annem, Kaç yıl geçti aradan, Beni babama hala şikayet etmedin… Şimdi, ne o küçük odam, Ne o gizli tuttuğum şiirlerim Nede beni geceleri kontrol eden sen varsın yanımda… Şimdi büyük bir evim, Sevdiğim bir eşim Kitaplığımda saklamadığım şiirlerim Ve seni özleyen yüreğim var anne ![]() ![]() ![]() Yoksa Yoksa ben Ben büyüdümmü anne… “Şiir yazacağına, yemek pişirmeyi öğren” deyişlerin “Kız çıkta odandan bir işin ucundan tut” diye seslenişlerin Hala kulağımda anne, Hala şiir yazıyorum, Yemek pişirmesinide öğrendim anne Evin bütün işlerinide yalnız ben görüyorum, ilk önce işlerimi yapıp Sonra şiir yazıyorum, Tıpkı senin istediğin gibi anne ![]() ![]() ![]() Yoksa Yoksa ben Ben büyüdümmü anne ![]() ![]() ![]() Yüzünü kara çıkarmadım Okudum, çok şükür, Bir mesleğim var Ama şiirlerden hala vazgeçemedim anne ![]() ![]() ![]() Ne zaman bir şiir yazsam aklıma sen geliyorsun Bütün ilhamlarımı anne, bana sen veriyorsun ![]() ![]() ![]() Havana Bozkurt |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriBüyüdüm yeşerdim dağ gibi anne Gençliği başlangıç yerine gömdüm Bir sevda sardıki ağ gibi anne Yanan meşale idim böylece söndüm Düşüncede canı sona bıraktım Öncelik cananın oldu hep anne En küçük mevzuda sorun yarattım Yağmurlar gözüme doldu hep anne Hor görüldüm şiddet ile büyüdüm Korkup kabuğuma çekildim anne Dayak attım yeri geldi dövüldüm Yoldular hep baştan ekildim anne Zayıftım hep mağlup oldum Sen beni yeşerttin ben soldum anne Yaşam savaşında mermi ile doldum Ne yazıkki artık ben öldüm anne |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriSenin nazarında çocuğum anne Hâla gözlerinde küçüğüm anne Nerde benim ilk öpücüğüm anne ? Ben senin gönlünün gülüyüm anne ![]() ![]() ![]() Ömürden geçen bu ellinci sene Anne, gözlerinde çocuğum yine ![]() ![]() ![]() Sevginle süsledim gönül bahçemi Duanla doldurdum hayat bohçamı Ana dili yaptım bundan lehçemi Dokunsan ağlarım, doluyum anne ![]() ![]() ![]() Ömürden geçen bu ellinci sene Anne, gözlerinde çocuğum yine ![]() ![]() ![]() Param- parça oldum, hasta yatınca Nemli gözlerinle mâsum bakınca Sevgi kelepçeni, kalbe takınca Bilmeyenler sandı, deliyim anne ![]() ![]() ![]() Ömürden geçen bu ellinci sene Anne, gözlerinde çocuğum yine ![]() ![]() ![]() Yekpâre kapladın, sevginle beni Göklere çıkardın ilginle beni Büyüttün, okuttun bilginle beni Emret, hizmetinde köleyim anne ![]() ![]() ![]() Ömürden geçen bu ellinci sene Anne, gözlerinde çocuğum yine ![]() ![]() ![]() Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriSevgi değişiyor bu boşlukta Beynimdeki kanlar çekiliyor Gözlerim dalıyor uzaklara Nerdesin anne Çıkmaz bir yoldayım Kendimi arıyorum hayat denen kargaşada Geceleri korkuyorum Ellerini uzat anne Büyümek ne zor şeymiş Yalanlarla beslenmiş kalpler Acımasızca harcanmış hayaller Kurtar beni ![]() ![]() ![]() Böylemi olacaktı herşey Yaşamaktan bıkmak İçindeki güneşi söndürmek Neden kıyıyorlar bize? Çiçeklerimizi kendi ellerimizle Suladık, büyüttük Şimdi de solduruyoruz Umut tohumları saç yüreğime Güneşimi bana geri ver Bir gün pişman olursam ki Olurum ![]() ![]() ![]() Beni affet! Üç günlük dünyada Sevgi dolu yüreğini aç Ellerimi hiç bırakma anne! Nigar Baran |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriKüçükken en korkusuz sığınağım Büyüdükçe en yakın dert ortağım Yol gösterenim,akıl verenim,bi''tanem Hem arkadaşım,hem dostum,hem annem ![]() ![]() ![]() Gül yüzün soldu son zamanlarda, Namaz örtün bembeyaz bir taç başında ![]() ![]() ![]() Geçip giden yılların hüznü yer yer, Kara gözlerinin yıldızlarında ![]() ![]() ![]() O yüce,o tükenmez,O rızası için verişin, Nurlandırdı hepimizi yaşam boyu çepçevre ![]() ![]() ![]() Yüzünde bir gülüşün çiçeklenmesi için Neler yaparım bilir misin anne? ![]() ![]() Kalbindeki sıcak sevgi pınarı, Dilerim gürül gürül aksın bi''tanem ![]() ![]() ![]() Gözlerinde parlayan yaşam ışığı Hiç ama hiç sönmesin canım annem |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Şiirleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne ŞiirleriAğladı, anam ağladı Gözünden akan kandı Taputta bayrak vardı Yerde yatan şehit ![]() ![]() ![]() Ana , duy sesimi ana Elini yüreğine koy Bin evlat feda , Bu vatan uğruna ![]() ![]() ![]() Kalk, dimdik dur Sesini düşmana duyur, anam Bayrağa, sımsıkı tutun Gerekirse, sende şehit olursun ![]() ![]() ![]() Gelsem anam, gelebilsem O mübarek elini öpebilsem anam ![]() ![]() ![]() Şehitlik mertebesine yükselebilsem Anam şehit, ben şehit diyebilsem anam ![]() ![]() ![]() Anam, gül artık Sorarlarsa , oğlum şehit de anam Vatan uğruna öldü de o artık cennette de ![]() ![]() AĞLAMA ANAM ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|