Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
august, droetker, oetker

August Oetker (Dr.Oetker)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

August Oetker (Dr.Oetker)

August Oetker

August Oetker (DrOetker) hamur kabartma tozunun mucidi ve günümüzde Dr Oetker adı altında uluslararası dev bir gıda grubu haline gelmiş olan şirketin kurucusudur
Dr Oetker markasının temeli 1891 yılında Dr August Oetker'in Bielefeld'deki eczanesinde Hamur Kabartma Tozu'nu icat etmesiyle atılmıştır August Oetker 1893'den itibaren icadını Backin markası altında pazarlamaya başlamış, bugün Oetker grubu olarak anılan ve hala aynı formülü kullanarak hamur kabartma tozu üereten şirketin temelini atmıştır 1900 yılına varıldığında Backin paketlerinden 50 milyon adet satmış bulunmaktaydı 20 yüzyılla birlikte, 1903'de ürününün patentini alarak, ilk gıda üretim fabrikasını kuran DrOetker, kısa sürede Batı ve Doğu Avrupa ülkelerine yayılmış ve sürekli gelişimini devam ettirmiştir Nişasta, Şekerli Vanilin ve Puding şirketin ilk ürünleriyken, Dr Oetker bugün Güney Amerika da dahil olmak üzere toplam 21 ayrı ülkede 450 ürün gurubu ile faaliyet göstermektedir
Esasen, Alman kimyager Justus von Liebig ve Amerikalı öğrencisi Eben Horsford bir hamur kabartma tozu formülünü daha önce bulmuşlardı Ancak Oetker'in başarısı evlerde kullanılabilecek bir preparasyonu başarıyla sonuçlandırmış ve pazarlamış olmasından gelmektedir
1944 yılında Dr August Oetker'in torunu Rudolf-August Oetker, dedesinin 1918'de ölümünden sonra şirketi yöneten üveybabası Richard Kasselowsky'nin ölümü üzerine şirketi devralmış, ve önce Avrupa ülkelerinde, daha sonra denizaşırı pazarlarda büyüyen bir grup haline getirmiştir Ürün çeşidi yıldan yıla artırılmıştır 1981'de Rudolf-August Oetker'in ölümü üzerine anonim şirket haline getirilen Dr Oetker grubunun kuruluşları, merkezi Bielefeld'de bulunan Oetker International tarafından idare edilmeye devam etmektedir Oetker International, gıda ürünlerinin yanısıra, bira, şarap, şampanya, denizcilik, otelcilik ve finans hizmetleri alanlarında da yer alan Oetker grubunun gıda sektörü branşına bağlıdır
DrOetker Türkiye 1987 yılında İzmir'de kurulmuş, 1999 yılında Torbalı'daki yeni tesislerine taşınmıştır Kurulduğu günden bu yana sürekli olarak ürün portföyünü genişleten DrOetker Türkiye, başta Puding, Kek Karışımları, Hamur Kabartma Tozu, Şekerli Vanilin, Geleneksel Türk Tatlıları Serisi, Dondurulmuş Pizza ve Food Service olmak üzere 125'i aşkın ürün çeşidine ulaşmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com