Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aranıyor, lisa, mona, radarla

'Mona Lisa' Radarla Aranıyor

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mona Lisa tablosuna modellik eden Lisa Gherardini'nin mezarını arama çalışmalarında özel bir radar aygıtı kullanılıyor

İtalyan araştırmacılar, meşhur heykeltraş, ressam Leonardo Da Vinci'ye, unutulmaz eseri Mona Lisa'yı resmederken modellik ettiği düşünülen kadının mezarını arıyor
Araştırma heyeti, Floransa kentindeki manastırdaki arama çalışmalarında özel bir radar aygıtı kullanıyor
Uzmanlar, manastırın altında Lisa Gherardini adlı kadının naaşının gömülü olduğuna inanıyor
Yakınlarda ortaya çıkarılan bir ölüm sertifikası, Gherardini'nin 1542 senesinde burada öldüğünü gösteriyor
Çalışma sonucunda kafatası parçalarına ulaşılması ve kadının yüzünün bilgisayar ortamında yeniden canlandırılması umuluyor
Sanat dünyası için, büyüleyici Mona Lisa tablosuna modellik eden kadının kimliği hala bir sır
BBC'nin Roma'daki muhabiri Duncan Kennedy, en çok hatırlanan yüzlerden birine ve çekici bir gülümseyişe sahip olan gizemli kadının kimliğini tam 500 yıldır kimsenin bulamadığını söylüyor
Gherardini'nin tablo için poz veren model olduğu düşünülüyor ancak sanat uzmanları nihai portrenin bir kaç farklı yüzün bileşimi olabileceği görüşünde
Lisa Gherardini, Francesco del Giocondo adında zengin bir ipek tüccarının karısıydı
Duncan Kennedy, tablonun İtalya'da hep La Gioconda diye bilindiğine dikkat çekiyor
kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Gherardini'nin tablo için poz veren model olduğu düşünülüyor ancak sanat uzmanları nihai portrenin bir kaç farklı yüzün bileşimi olabileceği görüşünde Lisa Gherardini, Francesco del Giocondo adında zengin bir ipek tüccarının karısıydı Duncan Kennedy, tablonun İtalya'da hep La Gioconda diye bilindiğine dikkat çekiyor

Emeğine sağlık, teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com