Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ardan, hatıralarından, savaş, zentürkün

Ardan Zentürk'ün Savaş Hatıraları'ndan...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ardan Zentürk'ün Savaş Hatıraları'ndan...

Konuyu değiştirmek istedim nedense

Şu yazı çok hoşuma gitti ve nerede paylaşacağımı bilemedim Buraya atayım da, uygun bir yer bulursak taşırız sonra

İl 1990 Dağlıq Qarabağ döyüşünün "Ağdam Cəbhəsi"ndə Azərbaycan milis təşkilatı lideri Qatır Məmməd ilə birlikdəyik Ermənilər, Qırmızı Ordu generallarına rüşvət vermişlər; bölgədəki Rus tank birliyi, bizim olduğumuz bölgəni cəhənnəmə çevirir Birdən, aralarından iki dənəsi qopdu, üzərimizə doğru gəlir İrəliləyən illərdə şəhidlik mərtəbəsinə çatan Məmməd ilə göz gözə gəldik Aydın idi ki, tanklardan qurtuluşumuz yox idi! Eyni anda kəlmeyi-şəhadət gətirdiyimizi xatırlayıram

Lakin iki tank tam olduğumuz yerə gəldiklərində birdən lülələrini qarşı tərəfə çevirib atəşə başlayınca çaşdıq Elə o anda, tankların telsiz antenalarına taxılmış, mavi zəmin üzərinə BOZQURD işarəsi olan Qaqauz bayrağını gördük Daha sonra tankdan enib yanımıza gələn Qaqauz leytenantın bu sözləri mənim gözümdə "xüsusi tarix" dir:

"Bu Ruslara bax! Pulu alıblar, bizə Türk qardaşlarımıza atəş əmri verdilər Biz də üsyan edib bura gəldik İndi vəziyyətlər bərabərdir,narahat olmayın"

Qaqauzlar Ortodoks Xristiandır Eynilə Ermənilər və Ruslar kimi Azərbaycan Türkləri isə Müsəlmandır Xristian Qaqauz, din qardaşını tapdalayıb qan qardaşının yanında dayanır

YUXARIDAKI YAZI TÜRKLÜK ŞÜURU BUDUR DEYƏ BİLƏCƏYİMİZ, GERÇƏK YAŞANMIŞ BİR TARİXİ QEYDDİR

(Ardan Zentürkün Döyüş Xatirələrindən)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com