![]() |
Kula?a Küpe Olacak Sözler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kula?a Küpe Olacak Sözler..Ö?renci; -Hocam,diye sormu? ![]() ![]() ![]() -O manty?a göre çynar a?acy da maydanozun geli?mi? ?eklidir ![]() ——————————————————————————– Lokman Hekim’e: -Hastalarymyza ne yedirelim?diye sorduklarynda,?u cevaby vermi?: -Acy söz yedirmeyin de,ne yedirirseniz olur ![]() ——————————————————————————– Sokrat ölüme mahkum edildi?inde esi: -Haksiz yere öldürülüyorsun diye a?lamaya ba?layynca, Sokrat: -Ne yani, bir de hakli yere mi öldürülseydim? ![]() ——————————————————————————– Bir Rus generali, ?eyh ?âmil’in i?tahyny abartarak “Beni yemenizden korkuyorum” deyince, ?eyh ?âmil: - Bo?una korkmayyn efendi, demi? ![]() ![]() ——————————————————————————– Bir filozofa sormu?lar: -Sansa inanyr misiniz? -Evet, yoksa sevmedi?im insanlaryn basarisini neyle açyklardym ![]() ——————————————————————————– Bir toplantyda bir genç M ![]() -Affedersiniz, siz veteriner misiniz? M ![]() -Evet, bir yeriniz mi a?ryyordu? ——————————————————————————– Dünya nimetlerine önem vermeyen yasayy? ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginli?inden ba?ka hiçbir ?eyi olmayan kibirli bir adamla karsyla?yr ![]() ![]() -Ben bir serserinin önünde kenara çekilmem ![]() Bunun üzerine Diyojen kenara çekilerek,gayet sakin su kar?yly?y verir: -Ben çekilirim ![]() ——————————————————————————– Kulaklarynyn büyüklü?ü ile ünlü Galile’ye hasymlaryndan biri: -Efendim,kulaklarynyz bir insan için büyük de?il mi? Galile cevaplamy?: -Do?ru,benim kulaklarym bir insan için büyük ama,seninkiler bir e?ek için fazla küçük sayylmaz mi? ——————————————————————————– Bir Fransyz yazar,Mehmet Akif’e: -Kadynlarynyzy evden çykartmady?ynyz do?ru mu?diye sordu?unda Akif: -Daha önceleri öyleydi,kar?yly?yny vermi? ![]() ![]() ——————————————————————————– Komedyen Eddie Cortar’a, -Hastalanynca ne yapmak gerekir?diye soruldu?unda: -Mutlaka doktora gidin demi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ——————————————————————————– Ö?retmen, Biyoloji dersinde, ö?rencisine: -Söyle bakalym, demi? ![]() Çocuk, dü?ünmeden cevap vermi?: -Takma di?ler ö?retmenim ![]() ——————————————————————————– Amerika’ly i? adamy, bir Çinli’yle alay ederek sormu?: - Ölüleriniz, mezarlaryna koydu?unuz pirinçleri ne zaman yiyecek? Çinli, ba?yny kaldyrmadan cevap vermi?: - Sizin ölüleriniz, koydu?unuz çiçekleri koklady?y zaman ![]() ——————————————————————————– - Hayat kyrkyndan sonra ba?lar, diyen bir ki?iye Said Turhan ?u kar?yly?y vermi?: - E?er otuz be?inde ölmezsen! ![]() ![]() ——————————————————————————– Talebelerinden biri, Konfüçyüs’e: - “Ölüm nedir?” diye sordu?unda, Konfüçyüz’ün cevaby ?u olmu?: - Hayat hakkynda ne biliyorsun ki, sana ölümden bahsedeyim ![]() ——————————————————————————– Harun Re?it, kendisini syk syk ikaz eden Behlül Dânâ Hazretlerine: - Sen kendi i?ine bak, dermi? ![]() ![]() Bir gün sarayy pis bir koku kaplamy? ![]() ![]() ![]() Halife, kendisini syky?tyrdy?ynda: - Gördü?ünüz gibi, her koyun kendi baca?yndan asylyr efendim, demi? ![]() ![]() ——————————————————————————– Hekimo?lu Ysmail’e, “Ramazan olmasyna ra?men biraz kilo almy?synyz?” dediklerinde: - Maalesef öyle oldu, demi? ![]() ![]() ——————————————————————————– Adamyn biri, Hz ![]() - Söylediklerinden daha a?a?y, fakat içinden geçirdiklerinden daha üstünüm ![]() ——————————————————————————– Behlül Dânâ’ya biri sorar: - O?lum öldü ![]() Behlül Dânâ ?u cevaby verir: - ?unu yazdyr: “Dün altynda olan çimenler bugün üstünde ye?erdi ![]() ![]() ——————————————————————————– Zengin bir adam, Yslam büyüklerinden birine: -Bin altynym var, size versem ne dersiniz? diye sordu?unda, ?u cevaby almy?: -Verirsen, senin için iyi olur ![]() ![]() ——————————————————————————– |
![]() |
![]() |
|