Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Komedi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aslanın, canı, çekiyor, geyik, yalı

Ya?ly Aslanyn Cany Geyik Çekiyor...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ya?ly Aslanyn Cany Geyik Çekiyor...

YA?LI ASLANIN CANI GEYYK ÇEKYYOR

Kral aslan zamanla iyice ya?lanmy? Hastalanmy? da Kom?usu tilki syk syk onu ziyarete gelirmi? Konu?ur, dertle?irlermi? Aslan, bir gün tilkiye yalvarmy?:
-Canym öylesine geyik yemek istiyor ki demi?
Anlatamam Ne olur, git, ormandaki geyi?i kandyr getir bana, bir güzel yiyeyim

Tilki dü?ünmü?; bir yandan kral, bir yandan kapy kom?usuymu? Aslan Ormana gidip geyi?i arayyp bulmu?
- Aslan seni istiyor, hadi gel, demi?
- Ya, geleyim de beni yesin, de?il mi? Gelmem, demi? geyik
Tilki:
- Yahu, sen gel, demi? Sandy?yn gibi de?il Bizim de bir bildi?imiz var de?il mi! Haydi, gel gidelim Ne yani, ben senin dü?manyn myyym?
- Yok, de?ilsin ama demi? geyik, duraklamy?
Tilki çevresine bakynmy? Bir dinleyen, bir gören var my diye

Samimi bir ?ey söyleyece?im, demi? yava?ça Aslan son anlaryny ya?yyor Öldü ölecek Tek dü?üncesi; öldükten sonra yerine kimi geçirece?ini, kimi kral yapaca?ydyr Kurdu tutmuyor, sala?yn biri diye Deve desen, neresi do?ru ki, kral olsun diyor Ku?lary sevmiyor Fili gebe?ten sayyyor, ne desen, kimi söylesen bir kulp takyyor hepsine Sonunda a?zyndaki baklayy çykardy: Geyik olsun, dedi Bacaklary yamandyr,ko?up haksyzlyklary kovalar; boynuzlary sa?lamdyr, haklyyy haksyza kar?y savunur En iyisi, en hasy geyiktir Yerime o geçmelidir, dedi Ben de kalktym, sana söylemeye geldim ?imdi kralyn yanyna gideriz konu?ursunuz, kendi a?zyndan da duyarsyn

Geyikte etekler tutu?mu?, sevinçten uçmaya ba?lamy? Hemen tilkinin yanyna katylyp aslanyn inine gitmi?ler Aslan, gelenleri duyunca, bir kö?eye sinmi?, beklemi? Tilki, önden buyur etmi? geyi?i; geyik içeri girer girmez, aslan bir kükremeyle saldyrmy?, fakat geyik çabuk toparlanmy? Aslanda kocamy? bir aslan ya, eli ermemi?, aya?y varmamy?; ancak bir pençe atabilmi?, o da geyi?in kula?yny syyyryp geçmi? Geyik; korkudan dörtnala kaçmy?, hemen ormana gizlenmi?, izini de yok etmi?

Tilki, olanlara çok bozulmu? Aslana çyky?my?:
-Amma beceriksizsin! Demi? Bir çuval inciri berbat ettin Ben onca dil döktüm, dilimde tüy bitti, geyi?i sana getirene kadar, sen bir i?i beceremedin!

Aslan utancyndan yerin dibine göçmü? Burnunu çeke çeke:
-Ba?y?la beni, ne yapalym, bir i?tir oldu i?te, demi? Ama bir daha böyle aptallyk yapmam Hadi sen git, ,yine geyi?i kandyr, bana getir Bir güzel yiyeyim ?unu

Tilki önce kabul etmemi? Olmaz molmaz demi?se de, bakmy? aslan ya?yndan sykylymadan a?layyp syzlyyor:
- Peki, peki, demi? Gidiyorum ya, bu son, gözünü dört aç ve bu i?i bitir
- Merak etme sen, hele bir gelsin, i?i bitiktir demi? aslan
Tilki yine ormana gitmi?, aramy? taramy? güç bela bulmu? geyi?i

Geyik, tilkiyi görünce irkilmi?:
- Yine mi sen? demi? Beni kandyrdyn Kralsyn, kral oluyorsun dedin aklymy çeldin, aslana götürdün
Az daha canymdan oluyordum ?imdi hangi yüzle geliyorsun? Çabuk defol git, gözüm görmesin seni seni!

Tilki, ady üstünde tilki Kurnaz, hino?lu hinGeyi?in bu dediklerini bir ba?ka yalanla ?yppadak kar?ylamy?:
, -Aaa! Bu senin yapty?yna ne derler biliyor musun? demi? Tam tamyna hainlik! Anladyn my, hainlik! Ben sana kral olacaksyn derken yalan my söyledim? Hayyr Ama sen, korkudan nerdeyse canyndan olacaktyn Söyle bakalym, niçin korktun aslandan?
- Niçin korkmayacak my?ym? Aslan az daha beni yiyecekti Görmedin mi nasyl saldyrdy üstüme?
- Gördüm ama, aslan sana saldyrmady ki Kula?yna krallykla ilgili iki çift gizli laf edecekti, onu diyeyim derken sen korkudan hoplayyp zypladyn, kaçtyn yüz gery
- Yani?
- Aslan yine seni istiyor Benim gözümde geyikten ba?ka kral yoktur Olamaz da diyor Varalym gidelim ?una yine, iyice dinle ne diyorsa ö?ren; krally?yny da al Bu i? olsun bitsin!

?ap?al geyik, umutla korkusunu yenmi?, yine yola dü?mü?ler, aslanyn inine gelmi?ler Aslan bu kez bütün gücünü toplamy?, bir saldyryda geyi?i yykmy?, parçalayyp yemeye ba?lamy?

Tilki, bir kyyyya çekilmi? ve olany biteni izlemi?
Bakmy?, aslan hiç oraly de?il, kendisine bir lokma bir ?ey bile vermiyor Bir yolunu bulmu?, geyi?in yüre?ini kapmy? yutuvermi?

Aslan, syra yüre?e gelince aramy?, taramy? bulamamy? Tilkiye dönüp:
-Nerde bu geyi?in yüre?i? diye sormu? Kys kys gülen tilki bozuntuya vermeden:
- Ne yüre?in söz ediyorsun? demi? Dü?üm bir, bu kadar aptal bir hayvanyn yüre?i olur mu? Yüre?i olsaydy, bu kadar aptalca davranyp aslana yem olmak için typy? typy? iki kez aya?yna kadar gelir miydi? Onun yüre?i müre?i yok, demi?

Ynsano?lu da öyledir Pohpohlandynyz my, olmadyk ?eylerle yücelttiniz mi, bir kabaryrlar, bir ?i?inirler; gözleri hiçbir ?eyi görmez Kör, kör tehlikeye atylyp canlaryny kolaycacyk harcarlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com