![]() |
Sive'lerimiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sive'lerimiz1) -sevgili babaannem sokakta güne?in altynda oynayyp terleyen kuzenime kyzmaktadyr: -demingkden ben sene kölgelerde oyna dimedim mi? - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -geberdirin çocuk seni - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -git önkü yüzünü yuuka gel ![]() ![]() 2) önkü tasy horaya go = ?u tabagy oraya götür hangyryya goycem teeze ? (Hangi yere koyaca?ym teyze ![]() ![]() Hönkürüye gyy ![]() ![]() ![]() ![]() needip goyyonuz (ne yapyyorsunuz? ) 3) Otobus yolculugunda kendinden cok su istenen denizlili bir muavinin; 'sayin yolculaamiz duz mu yaladingiz? hareme kadar su yok gaari' 4) senin o?lan hangi bölümü kazandy? typa kazandy 5) al bunu götüvecesen götürüve, götüvemicesen götüvecek vaa… Bu paraya götüreceksen götür,götürmeyeceksen, götürecekler var ![]() 6) nerem deding ? : hasta birisinin ?ikayetinin ne oldu?unu sormak için kullanylyr ![]() örnek: ki?i a: nerem deding bizim gyyz? ki?i b: sooma gareee, öskürü öskürü bitmediii ![]() ![]() ![]() 7)hööle bi yürüyüp gelive biyo , irahmat yaaiyosa semsiyeni de alive- 8) gülü gülü deezem (güle güle teyzem) dedigi de bir arkadas tarafindan test edilip onaylanmistir 9) 'syranyzy geçin' -denizli anafartalar lisesi müdürünün ö?rencileri hizaya sokmak için söyledi?i emir cümlesi 10) bu yorelerde pazar yerinde dolasmak da cok keyiflidir ![]() ![]() ![]() - domat dativeecenmi iki gilo ![]() - dattim dattim ![]() ![]() - alcem de tobayi aciveecen mi? - accem de parami cikariveemedim bi dakka bekleyiveecen mi? - bekleyiveririm nolcekki ![]() ![]() ![]() seklinde uzar gider ![]() bir sure ortalikta dolastiktan sonra 'beni bak' denilmesi normal gelmeye bile baslayabilir ![]() ![]() ![]() 11)Denizli'de iki kadyn pazarda kar?yla?yrsa -ne buuuu neree gidik gidesiiin?? -çocuklaaa döndeeme (dondurma) isteepturuu ne zymandyy ![]() ![]() 12) - biyol ötüvee çil horozum (bir kere öter misin çil horozum?) 13)-'dinelmek' vardyr, (ayakta) durmak anlamynda: - bizimo?lan orda dinelme de beni bi çay yap ![]() ![]() 14)Mersindeyiz, Denizlili bir hem?ehrimiz ögretmen ![]() ![]() -Kyzdyrmeyin bene,?indi sene tahtaya kaldyryr,syfyra bascen ![]() 15) e?siz bir ?ivedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -dede neden bu böyle? -sus bakem gapçykaazly! -o ne demek dede? -höyt höyt edip durma bakem gömüve?cem ?imcik depçi?ine i?te böyle ![]() ![]() ![]() ![]() alintidir ![]() |
![]() |
![]() |
|