Hangi Yarı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi YarıBir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler Her biri başka yöne yola çıktılar![]() Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ile beygir geldi ![]() Ikisi de perişan bir halde, zayıflamış, dişleri dökülmüş, kamburları çıkmış, adeta çökmüşlerdi ![]() Beygir sordu: 'Nedir bu halin inek? ![]() 'Inek iç çekerek anlattı: 'Bu insanlar merhametsiz Beni durmadan birbirlerine sattılar Alan sütümü sağdı Bir inek daha varmış, onu yanıma koyup çifte koştular, aç bıraktılar Canımı zor kurtardım be kardeş![]() ![]() 'Sonra beygir anlattı: 'Benim de ağzıma bir demir parçası geçirdiler, ağzımı açamadım Üzerime bi ndiler O indi öbürü bindi, o indi öbürü bindi![]() ![]() Binmedikleri zamanlar zincire vurdular![]() ![]() Belim çöküp de onları taşıyamaz bir hale geldiğimde arkama kocaman bir araba bağladılar, bu sefer birçoğunu birden taşımaya başladım Ben onları taşıdıkça kırbaçladılar Canımı zor kurtardım yav inek kardeş![]() ![]() 'Ve uzaktan eşek gözüktü ![]() Eşek; ıslık çala çala, taşlara tekme ata ata geldi Mutluydu![]() Şişmanlamıştı, tüyleri parlıyordu, gözlerinin içi gülüyordu, üzerinde lacivert takımlar vardı ![]() İnek ile beygir, 'Nedir bu halin, neler oldu' diye merakla sordular, eşek anlattı: 'Bir memlekete vardım, birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyordu Ben de yüksekçe bir yere çıkıp bağırdım Benim bağırmamı bilirsiniz, duyan benim yanıma koştu, duyan koştu Onlar geldikçe ben daha çok DİN-İMAN-TURBAN- falan-filan diye bağırdım![]() ![]() ''Sonra? ![]() ''Sonra beni başkan seçtiler ![]() ![]() ''Yani sen başkan mı oldun ? ![]() ''Evet ![]() ![]() Bir şey yapmama gerek kalmıyordu, ben bağırdıkça onlar'Memleket seninle gurur duyuyor' diye al kışladılar Yiyecek birçok şey vardı Ben ise yedim ve bağırdım, yedim ve bağırdım![]() ![]() ''Pekiii ![]() ![]() Senin eşek olduğunu anlamadılar mı?![]() ![]() 'Eşek yanıtladı: 'Yarısı anladı ama diğer yarısına anlatamadı ![]() ![]()
|
|
|
|