![]() |
Seçime Doğru:))) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçime Doğru:)))![]() Dağda özgürce yaşayan bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların arasına karışarak ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler ![]() ![]() Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ile beygir geldi ![]() Ikisi de perişan bir halde, zayıflamış, dişleri dökülmüş, kamburları çıkmış, adeta çökmüşlerdi ![]() Beygir sordu: “Nedir bu halin inek? ![]() ![]() Inek iç çekerek anlattı: “Bu insanlar merhametsiz ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra beygir anlattı: “Benim de ağzıma bir demir parçası geçirdiler, ağzımı açamadım ![]() ![]() ![]() ![]() *** Ve uzaktan eşek gözüktü ![]() Eşek; ıslık çala çala, taşlara tekme ata ata geldi ![]() ![]() Şişmanlamıştı, tüyleri parlıyordu, gözlerinin içi gülüyordu, üzerinde lacivert takımlar vardı ![]() Inek ile beygir, “Nedir bu halin, neler oldu” diye merakla sordular, eşek anlattı: “Bir memlekete vardım, birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyordu ![]() ![]() ![]() “Sonra? ![]() ![]() “Sonra beni başkan seçtiler…” “Yani sen başkan mı oldun? ![]() ![]() “Evet… Bir şey yapmama gerek kalmıyordu, ben bağırdıkça onlar ‘Memleket seninle gurur duyuyor’ diye alkışladılar ![]() ![]() “Pekiii… Senin eşek olduğunu anlamadılar mı?…” Eşek yanıtladı: “Valla yarısı anladı ama diğer yarısına anlatamadılar…” |
![]() |
![]() |
|