İlginç Bir İş Başvurusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlginç Bir İş BaşvurusuTamamen gerçek bir olaydır Yaşanmış bir iş başvuru hikâyesi Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mustafa Özel'in köşesine taşıdığı, yaşanmış çok ilginç bir iş başvurusu hikâyesi![]() ![]() ![]() işte başvuru formunu dolduran Mehmet Tartar'ın başvuru formuna yazdığı cevaplar ![]() ![]() ![]() 1 Adınız Soyadınız : Mehmet Tartar 2 Yaşınız : Yirmi sekiz 3 Şirketimizdeki hangi pozisyon için Başvuruyorsunuz : Mümkünse yatay bir pozisyon için Eğer daha ciddi bir cevap istiyorsanız, ne iş olsa yaparım Şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım 4 Düşündüğünüz ücret : Aylık 5 000 YTL maaş artı yıllık kârdan yüzde 10 hisse! Eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret Önerin, ben size evet yahut hayır derim 5 Eğitiminiz : İdare eder 6 Son işiniz : Sadist bir şefin deneme tahtası olmak 7 Son ücretiniz : Hak ettiğimin çok altında 8 Önemli başarılarınız : Arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum var; evde sergiliyorum 9 İşten ayrılma sebebiniz : Bkz Cevap 6 10 Size ulaşabileceğimiz saatler : Banka atm'si gibiyim : 7/24 11 Çalışmak istediğiniz saatler : Pazartesi, Salı ve Perşembe 13 00-15 00 arası 13 Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz? İşverenim olsa burada olmazdım 14 Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engel Mİ? Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı 15 Otomobiliniz var mı : Evet, ama soru yanlış sorulmuş "Çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?" diye sorsaydınız, cevabım farklı olurdu 16 Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı : Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum 17 Sigara içiyor musunuz : Otlanacak bir enayi bulabilirsem 18 Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz : Bana tutkun zengin bir fotomodelle Bahama Adaları'nda yaşamayı Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim 19 Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz : Hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin 20 Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir : Birbiriyle tutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var![]() a) İnsan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum ![]() b) Gırtlağıma kadar borca batmış olmam Sonuç : Mehmet Tartar işe alındı ![]() |
|
|
|