![]() |
Mustafa Kemal Paşa Esir Olmuş... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mustafa Kemal Paşa Esir Olmuş...![]() Müslümanları, “İsmaililik” mezhebiyle dinden çıkaran sahte şeyh “Abdullah” ![]() ![]() ![]() İngilizlere hizmet için Kur’an üzerine yemin eden ve Mustafa Kemal’i öldürmek üzere görevlendirilen Hintli ajan Mustafa Sagir ![]() ![]() ![]() Haşmetlü İkinci Elizabeth Hazretleri’nin (Türkiye gazetesinin başyazarı Yılmaz Öztuna böyle hitap ediyor!!! HK) Bursa’da Kur’anı Kerim dinlemesi ![]() ![]() ![]() “Majesteleri, size 71’de el sallamıştım” diyen Gül’e “Haç” nişanı takılması ![]() ![]() ![]() Gül’ün, “İkinci Cumhuriyet ve Yeni Osmanlıcılık kavramlarının ve bu tartışmaların ortaya gelmesini ben çok sağlıklı olarak görüyorum ve geleceğe ümitle bakıyorum” demesi ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni Osmanlıcılık ![]() ![]() ![]() BOP, GOP ![]() ![]() ![]() Dinlerarası diyalog ![]() ![]() ![]() Medeniyetler ittifakı ![]() ![]() ![]() Washington’da “Hamdolsun” ![]() ![]() ![]() Ali Kemalci gazeteciler, çanak sorular ![]() ![]() ![]() Ecnebilerden “mandacı” açıklamalar ![]() ![]() ![]() Onları manşetlere taşıyanlar ![]() ![]() ![]() Financial Times, Washington Times ve Reuters’tan özel servis ![]() ![]() ![]() * * * Siz, bunların ne anlama geldiğini düşünürken ben size tarihten bir yaprak daha sunayım ![]() ![]() ![]() Olur da bir gün ümitsizliğe kapılırsanız, tekrar tekrar okuyun ![]() ![]() ![]() İyi geleceğinden eminim ![]() * * * “Akşam üstü gene beynimizin içinde aynı burgu, kalbimizin içinde aynı ağrı Büyükada’ya gidiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir fena şey vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat içimizdeki sorunun, kimseden aramaya cesaret edemediğimiz cevabı kendiliğinden yayılıverdi: Başkomutan Mustafa Kemal Paşa bütün karargahı ile beraber esir olmuş ![]() ![]() ![]() Keder insanları öldürmez derlerse, bu söze inanınız ![]() ![]() Türkleri Büyükada Yat Kulübü’nden kovmuşlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölümü bir uyku, rahat bir uyku gibi arayarak sabahı ettik ![]() ![]() Bütün Türkleri, yas içinde bulacağımı sanıyordum ![]() ![]() Meğer bütün karargahı ile Başkomutan Mustafa Kemal değil Yunan Başkomutanı Trikopis esir olmuş ![]() ![]() ![]() Size, kalbin ne kadar dayanıklı bir maddeden yapılmış olduğunu yukarıda söylemeseydim, burada söylerdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben, ömrümde hiçbir edebiyat eserinde, ordulara ilk hedeflerinin Akdeniz olduğunu bildiren günlük emri okurken duyduğum zevki duymadım ![]() ![]() ![]() Ah Mustafa Kemal, Mustafa Kemal, sana ölünceye kadar o günün sevincini ödeyebilmekten başka bir şey düşünmeyeceğim ![]() Konuşmak için dilim, yazmak için kalemim tutuldu ![]() ![]() Tuhaf şey: İzmir’in alındığı haberi geldiği vakit, içimizde artık sevinme gücü kalmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nemiz varsa, bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu batının, vicdanımızı ve kafamızı doğunun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos zaferine borçluyuz ![]() “Akşam”ın ilk sayfası için koskoca bir klişe hazırlamıştık: ” Elhamdülillah, İzmir’e kavuştuk! “ Kapıları açmanın imkanı mı var? Gazeteyi pencereden akıtıyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() Vahideddin’i göremedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yahu nedir bu halin? diye sormuş ![]() -Ne var sanki? Nasıl olsa İzmir’i bize vereceklerdi ![]() Sonra da: -Yunanlılardan kurtulduk ![]() ![]() ![]() Doğu böyledir, dostlarım, Doğu’da kin, kolayca hiyanete kadar götürür ![]() ![]() ![]() ![]() 1 - Falih Rıfkı Atay, Çankaya: İstanbul 1969 ![]() ![]() Hayri KÖKLÜ | İnceleme-Araştırma ![]() |
![]() |
![]() |
|