|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
1924, atatürkün, ekim, gelişi, şebinkarahisara |
![]() |
Atatürk'ün Şebinkarahisar'a Gelişi | 12 Ekim 1924 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Şebinkarahisar'a Gelişi | 12 Ekim 1924Antalya ziyeretiyle ilgili bir konu paylaşılınca durumu çok içerledim, bende Ata'mızın kendi memleketim olan Şebinkarahisar ziyaretini paylaşayım dedim iyi etmişimdir inşallah Şebinkarahisar Kalesi Alışılmış yurt gezilerine devam eden Atatürk Erzurum'da bir deprem olması dolayısı ile Erzurum'a gitmiş , dönüşte Şebinkarahisarlı halkın daveti üzerine 11 Ekim 1924 Cumartesi günü Erzincan'dan hareket ederek gece oldukça geç vakitlerde Şebinkarahisar'a gelmiştir ![]() ![]() Atatürk Şebinkarahisar'a girişinde top atışlarıyla ve coşkulu bir kalabalık tarafından sevgi gösterileri ile karşılanmış, sokaklar ve kale meşalelerle donatılmıştır ![]() ![]() " Ben bu şehri çok beğendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diyerek ocak defterini imzalamış ve deftere şunları yazmıştır: " Türk Ocağı Türk'ün has ocağı, varlık ve birlik ocağı; Yüksek alevlerle tütsün, muhitine nur saçsın ![]() Cumhur reisi Gazi Mustafa Kemal Şebinkarahisar Vilayetindeki incelemelerini tamamladıktan sonra 12 Ekim 1924 tarihinde akşama doğru milletvekili hemşerimiz Ali Sururi Bey ve heyeti ile birlikte Şebinkarahisar Vilayetinden Ankara'ya hareket etmiştir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|