|
|
Konu Araçları |
bakın, sorduğu, sorulara, türklere, yabancıların |
Yabancıların Türklere Sorduğu Sorulara Bakın!! |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yabancıların Türklere Sorduğu Sorulara Bakın!!BUNLARIN MAALESEF HEPSİ GERÇEKMİŞ sizin ülkede kızlar okuyabiliyor mu? -yok ben türkiyede okuyabilen ilk türk kızıyım! (yanlıs anlasılmasın ben erkegım ) - sizde umumi tuvalet yok mu? - dolu var niye ki? - o zaman niye hep duvarlara işiyorsunuz - yok canım bunu da nereden çıkardın - e iyi de bütün duvarlara buraya işeme yazmışsınız - evlerinizde elektrik var mı? - hayır televizyonu mum ışığında izliyoz malesef 2003 sydney her dort kisiden nerdeyse ikisinin hatta ucunun ortak sorusu -sizin ulkede 4 tane kariniz olabiliyormus bu dogru dimi? -evet dogru bu niyegarip geliyorki size ne kadar normal aslinda - neredensin? - türkiye - usame bin ladin turkiye'de saklanıyormuş doğru mu? - hayır amerika'da şimdi beni biraz önce aradı yengenle berabermiş - sizde niye beyzbol yok? -sizde de uc top bilardo yok naber? - siz orda deveye mi biniyosunuz? - evet türkiye de herkes deveye biner deve taksileri falan vardır deve kullanma ehliyeti almak için de 18 yaşında olmak gerekir ben 18 yaşına girince babam bana deve alcak alman: - türkiye'de itfaiyeci var mı? türk: - hayır dev battaniyeler var onlardan örtüyoruz biz yanan binalara ormanlara paris'te bir isveçli ile geçen diyalog -nerelisin? -türküm -hayır diilsin -neden diilmişim? -çünkü türkler sarışın uzun boylu ve mavi gözlü olurlar -nerden kapıldın bu fikre? -hasan diye bir türkle tanıştım o sarışın mavi gözlü ve uzun boyluydu -bravo ya siz kiz cocuklarini gomuyorsunuz deil mi hı hı ben toprakta yetistim kok vermem uzun surdu - aa siz turk musunuz? - evet - sizin ulkenizde gece sokaga cikan insani kesiyorlarmis dogru mu? - senin gibi lavuksa keserler dogru ingiliz hatun: inanamıyorum! sabah kahvaltısında hem zeytin hemde kızarmıs sucukmu yiyeceksin? nasıl oluyorda yiyebiliyorsun bunları hemde büyük bir istahla? ben: peki ya sen; sabah kahvaltısında yagda pismis yumurtanın yanında nasıl haslanmıs fasulye yiyebiliyorsun? - sen turksun dimi? - evet ben turkum - olmaz sen turke benzemiyorsun - bana turk tipini bi tarif etsene - fırına attım olmadı kaynattım yine olmadı annene sorar mısın sizin orda (türkiye'de) karpuzu nasıl pişiriyorlar? - anneme sormama gerek yok bayan bütün türkler bilir bunu - tavada kızartacaksın! -bundan türkiye'de de var mı? (matkabı göstererek) -hayır biz başka şey kullanıyoruz delmek için -ne kullanıyorsunuz? - -nerdensin? -turkiye - aa bende biliyorum orayi afrikada nijeryanin altinda degil mi?? - yokk ustunde gecen hafta tasindik -sizin ülkede maşallah diye bi kamyon şirketi mi var? -yoo neden -her gelen türk arabasında maşallah yazıoda -siz muslumanlarin simdi 4 tane mi karisi oluyo? - evet ne guzel di mi - olur mu oyle sey ya nasil yani simdi sen benimle evleniyosun sonra bir baskasiyla sonra bi daha sonra bi daha - yok uc alana bir bedava veriyolar ucuza geliyo - ay siz kadinlari satiyo musunuz bi de? - valla mesela sen en az uc inek edersin - aa sacmalama ya oyle sey mi olur ne kadar sacmalik bidi bidi vidi vidi - yok vazgectim en fazla iki inek edersin - o niye? - cok konusuyosun - sizde kitap var mi? - ne gibi? - yani okulda diyorum kitaplariniz var mi? nereden ogreniyorsunuz bilgileri? - valla kitap yok hocalar ezberlerinden anlatiyorlar zaten hocaya bi sey olursa biz de okulu birakiyoruz |
Yabancıların Türklere Sorduğu Sorulara Bakın!! |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yabancıların Türklere Sorduğu Sorulara Bakın!!Alıntı: sizin ülkede kızlar okuyabiliyor mu? -yok ben türkiyede okuyabilen ilk türk kızıyım! (yanlıs anlasılmasın ben erkegım ) Alıntı: -sizin ulkede 4 tane kariniz olabiliyormus bu dogru dimi? -evet dogru bu niyegarip geliyorki size ne kadar normal aslinda Alıntı: -siz muslumanlarin simdi 4 tane mi karisi oluyo? - evet ne guzel di mi - olur mu oyle sey ya nasil yani simdi sen benimle evleniyosun sonra bir baskasiyla sonra bi daha sonra bi daha - yok uc alana bir bedava veriyolar ucuza geliyo - ay siz kadinlari satiyo musunuz bi de? - valla mesela sen en az uc inek edersin - aa sacmalama ya oyle sey mi olur ne kadar sacmalik bidi bidi vidi vidi - yok vazgectim en fazla iki inek edersin - o niye? - cok konusuyosun Alıntı: - neredensin? - türkiye - usame bin ladin turkiye'de saklanıyormuş doğru mu? - hayır amerika'da şimdi beni biraz önce aradı yengenle berabermiş Alıntı: siz kiz cocuklarini gomuyorsunuz deil mi hı hı ben toprakta yetistim kok vermem uzun surdu Sinir bozucu dialoglar Özellikle Türk deyince, Arap ülkelerinin yaşayışlarıyla tanınmak berbat bir duygu |
|