![]() |
Bilim Alanının Sabotajı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilim Alanının SabotajıSimdi Domatesle, Patatesle ugrasmadigim icin, O konuya katilamiyacagim, Üzgünüm ![]() Benim Alanim Teknik olaylar, daha interessant görüyorum bu Bölgeyi ![]() Simdi size baska bir konuyu gözün önüne sermek istiyorum ![]() Coktan beri bilgisayar dünyasinda gezindigim icin, su Viruslar bilgisayarlari nasil etkiledigine merak salmistim ![]() Hemen hemen 2 seneden beri Bilgisayar dünyasinda stuxnet gezindi ![]() Bu Virus tipi cogunlukla Orta Asyada faliyetteydi, daha dogrusu, Iran Atom Programini sabota etmeye yariyordu, ayni zamanda Süper ispiyondu ![]() Bunun ikinci Kardesi Flameyde, oda uzaktan bilgisayarin icine girip, arka taraftan portlari acip kendisini tamamliyan bir Programdi ![]() Isi, Irana saldiri aninda sabota yapip, cogu alani etkisiz hale birakabilecek bir Programdi ![]() Tabiki, buda yetmiyordu, Cesitli kuvvetler bunu daha etkili hale getirebilmek icin, dahada modifize etmislerdi ![]() Tabiki bu arada kontrol altindan cikmisti ![]() Diyeceksiniz buda ne oluyor simdi ![]() Merak etmeyin, hepinizin Meragi giderilecektir ![]() Ilk önce su haberi sunayim: http://www ![]() ![]() Haberi okuduktan sonra, asagidaki yoruma dikkatinizi cekeyim, yorumu Persembe 07 ![]() ![]() ![]() Ayni Zamanda, Cesitli Alman Forumlarindada, konuyu acmistim, bazilari Türkce bilmedikleri icin, acaba haber dogrumu, yoksa sadece bir hikayemi diye, ayirt edemedikleri icin sildiler ![]() Bazilari da olabilir diye, kalmasina müsade verdiler ![]() Uzun lafin Kisasi, ayin dokuzunda, haber dünyasinda Flame Intihar ediyor diye haberler yayilmaya baslanmisti ![]() Iki gün sora ![]() Interesant olan dava, Flamenin kendi kendini öldürme Programi vardi ![]() Tabiki bu Manipulazyondan sonra, O modula güvenirilmi o baska bir yerde yaziyordu ![]() Onun icin Microsoft güvenilir dosyasini iptal edip, yeni bir modul yüklendi, ve ayin dokuzunda, bu Söhrete dayanamiyan Stuxnet/Flame kendine kiymaya basladi, Allah Rahmet eylesin ![]() Simdi size sorayim, Ankarada siyah delik alaninda bir deneye gecselerdi, Stuxnet/Flame yüzünden, burada bir kaza ciksaydi ![]() Zentrali Ankara olmak üzere, dünyanin geriside o siyah delik icinde yer alirdi ![]() Olabirmiydi böyle bir sey?, "Mümkündü" ![]() Cünkü Isvicrede, siyah delik deneyinde gözlemci olarak 22 Ülke vardi, aralarinda Türk bilim adamlarida bulunuyordu ![]() Simdi piyasa Stuxnet/flame davasindan, bayagi suskun ![]() Daha fazla bilgi almak isteyenlere, Tabiki geri kalan sayfalarida, linkleye bilirim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilim Alanının SabotajıBizde böyle bir kaza olması durumunda acil durum planlarımızın devreye girmesi uzun sürerdi ![]() ![]() Verdiğiniz linkteki haberi okudum bence o proje'nin başında türk bilimadamlarının bulunduğunu sanmıyorum bulunsa bile bu proje için ayrılan fonların tamamen dış kaynaklardan gelebileceğini düşünüyorum yani her haliyle bu çalışmanın ürünü bize yansımayacak ![]() ![]() ![]() ![]() Microsoft'un kendisi casus zaten hatta bu konuda patent bile almışlardı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilim Alanının SabotajıMicrosoft bir firma olarak kendi cikarlari icin ispiyonculuk patentini almisti, buda bayagi oldu ![]() Burada Microsoft güvenilir imzasi baska bir örgüt üzerine kullanilip, Stuxnet/Flame internette yayildi ![]() Bu durum piyasaya ciktigindan sonra Microsoft teke tek imzalarini degil, tümünü iptal edip, bu Programlari öldürecek, ikinci bir siuzid programi gönderilip, Flamenin kendisine kiymasi saglandi ![]() Sadece sanirsam Mosad bunla yetinmeyecek ![]() Daha evvelde baska sayfalarda yazdigim gibi, bir Mosadli hata yaptigi icin, burada imzasini tam silemedi, server olarak Israelden geldigi bilgileri paylasmistim ![]() Bu Virus davasi o kadar interesant oldugu icin zaten, meraklanmistim, nereye varicagini hep merakla arastirmistim ![]() |
![]() |
![]() |
|