Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanının, bilim, sabotajı

Bilim Alanının Sabotajı

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilim Alanının Sabotajı

Simdi Domatesle, Patatesle ugrasmadigim icin, O konuya katilamiyacagim, Üzgünüm
Benim Alanim Teknik olaylar, daha interessant görüyorum bu Bölgeyi
Simdi size baska bir konuyu gözün önüne sermek istiyorum

Coktan beri bilgisayar dünyasinda gezindigim icin, su Viruslar bilgisayarlari nasil etkiledigine merak salmistim

Hemen hemen 2 seneden beri Bilgisayar dünyasinda stuxnet gezindi

Bu Virus tipi cogunlukla Orta Asyada faliyetteydi, daha dogrusu, Iran Atom Programini sabota etmeye yariyordu, ayni zamanda Süper ispiyondu

Bunun ikinci Kardesi Flameyde, oda uzaktan bilgisayarin icine girip, arka taraftan portlari acip kendisini tamamliyan bir Programdi

Isi, Irana saldiri aninda sabota yapip, cogu alani etkisiz hale birakabilecek bir Programdi

Tabiki, buda yetmiyordu, Cesitli kuvvetler bunu daha etkili hale getirebilmek icin, dahada modifize etmislerdi
Tabiki bu arada kontrol altindan cikmisti

Diyeceksiniz buda ne oluyor simdi

Merak etmeyin, hepinizin Meragi giderilecektir

Ilk önce su haberi sunayim: http://wwwhabervakticom/?page=news_details&id=70765

Haberi okuduktan sonra, asagidaki yoruma dikkatinizi cekeyim, yorumu Persembe 07062012 Saat 11:42 de biraktim, Tabiki Almanya saati

Ayni Zamanda, Cesitli Alman Forumlarindada, konuyu acmistim, bazilari Türkce bilmedikleri icin, acaba haber dogrumu, yoksa sadece bir hikayemi diye, ayirt edemedikleri icin sildiler

Bazilari da olabilir diye, kalmasina müsade verdiler

Uzun lafin Kisasi, ayin dokuzunda, haber dünyasinda Flame Intihar ediyor diye haberler yayilmaya baslanmisti

Iki gün sora

Interesant olan dava, Flamenin kendi kendini öldürme Programi vardi
Tabiki bu Manipulazyondan sonra, O modula güvenirilmi o baska bir yerde yaziyordu
Onun icin Microsoft güvenilir dosyasini iptal edip, yeni bir modul yüklendi, ve ayin dokuzunda, bu Söhrete dayanamiyan Stuxnet/Flame kendine kiymaya basladi, Allah Rahmet eylesin

Simdi size sorayim, Ankarada siyah delik alaninda bir deneye gecselerdi, Stuxnet/Flame yüzünden, burada bir kaza ciksaydi

Zentrali Ankara olmak üzere, dünyanin geriside o siyah delik icinde yer alirdi

Olabirmiydi böyle bir sey?, "Mümkündü"

Cünkü Isvicrede, siyah delik deneyinde gözlemci olarak 22 Ülke vardi, aralarinda Türk bilim adamlarida bulunuyordu

Simdi piyasa Stuxnet/flame davasindan, bayagi suskun
Daha fazla bilgi almak isteyenlere, Tabiki geri kalan sayfalarida, linkleye bilirim

Alıntı Yaparak Cevapla

Bilim Alanının Sabotajı

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bilim Alanının Sabotajı

Bizde böyle bir kaza olması durumunda acil durum planlarımızın devreye girmesi uzun sürerdi

Verdiğiniz linkteki haberi okudum bence o proje'nin başında türk bilimadamlarının bulunduğunu sanmıyorum bulunsa bile bu proje için ayrılan fonların tamamen dış kaynaklardan gelebileceğini düşünüyorum yani her haliyle bu çalışmanın ürünü bize yansımayacak tabi yanılma payıda var sonuçta bu tür sevindirici olduğunu zannettiğimiz haberlere pek alışık da değiliz

Microsoft'un kendisi casus zaten hatta bu konuda patent bile almışlardıyoksa o kadar svchostexe ne işe yarar değilmi

Alıntı Yaparak Cevapla

Bilim Alanının Sabotajı

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Bilim Alanının Sabotajı

Microsoft bir firma olarak kendi cikarlari icin ispiyonculuk patentini almisti, buda bayagi oldu

Burada Microsoft güvenilir imzasi baska bir örgüt üzerine kullanilip, Stuxnet/Flame internette yayildi
Bu durum piyasaya ciktigindan sonra Microsoft teke tek imzalarini degil, tümünü iptal edip, bu Programlari öldürecek, ikinci bir siuzid programi gönderilip, Flamenin kendisine kiymasi saglandi

Sadece sanirsam Mosad bunla yetinmeyecek
Daha evvelde baska sayfalarda yazdigim gibi, bir Mosadli hata yaptigi icin, burada imzasini tam silemedi, server olarak Israelden geldigi bilgileri paylasmistim

Bu Virus davasi o kadar interesant oldugu icin zaten, meraklanmistim, nereye varicagini hep merakla arastirmistim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com