![]() |
Para Babasının Saati |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Para Babasının Saati![]() Para Babasının Saati Cemal Kutay anlatıyor; Şimdi dinleyeceğiniz fıkranın ne yaşanması ne de tekrarlanması mümkün değil ![]() ![]() ![]() Dinlediğiniz zaman diyeceksiniz ki: "Bu memleket nereden gelmiş, nereye gitmiş?" Ama öyle bunları bilmeden ne Mustafa Kemal'i ne o günkü Türkiye'yi ne de O'nun emanetlerini bilmek mümkün ![]() ![]() ![]() Bir gün çiftlikten dönerken Maliye Vekaletine uğruyor ![]() ![]() ![]() ![]() -"Nereye gidiyorsun?" -"Terhis tezkeremi aldım, köyüme dönüyorum Atatürk" diyor ![]() Kılık kıyafetine bakıyor, soruyor: -"Ne kadar yolluk aldın?" diye ![]() -"On beş liram var bir de köyden üç lira göndermişlerdi onu biriktirdim" diyor ![]() Atatürk yanında hiç para taşımazdı ![]() ![]() -"Ne alacaksın köye giderken?" -"Küçük bir şeyler alacağım" diyor ![]() ![]() -"Güreş bilir misin?" Ve Maliye Vekilini göstererek ![]() -"Bu gördüğün adam Türkiye'nin para babasıdır ![]() ![]() ![]() Fuat Ağralı yalvarıyor: -"Aman Atatürk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk: -"Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() Tabii Mehmet onu tuttuğu gibi yere yatırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Hadi bakalım çıkar yüz lirayı" diyor ![]() Maliye Vekili çıkartıyor, bakıyor cüzdanına elli lira ve iki lira bozuk para var, dönüyor: -"Bak Atatürk ![]() ![]() ![]() ![]() -"Bak ne güzel saatin var epey para eder" diyor ![]() Para babası: -"Atatürk ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa Kemal: -"Olsun, adresine yüz lira gönderir saatini alırsın ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra askere dönüyor: -"Sen de saati iyi muhafaza et ![]() ![]() ![]() ![]() Para babası, Mehmetçiğin adresini dikkatle not aldı ve bir süre sonra ilçenin malmüdürlüğüne yüz lira gönderdi, baba yadigarı saatini aldı ![]() Kaynak: Bir Solukta Atatürk, Cemal Kutay, İklim Yayıncılık, 3 ![]() |
![]() |
![]() |
|