![]() |
Canım Atam...Söyle Ne Gördün... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canım Atam...Söyle Ne Gördün...![]() Canım Atam Söyle Ne Gördün ![]() ![]() ![]() On kasım oldu Ata'm, yoksun sen işte, Barut kokarken her yan, cephelerinde, Bir bardak içki ile, bir teklik filtresize, Günahı boynuna, saranları mı gördün ![]() Kim verir bu ülkeye, senden fazla hayat, Kim gocunur durur, olmuş hayatı bayat, Sakın damlamasın yaşın, ölür bu surat, Altın saçını bronza,değişeni mi gördün ![]() Kulluk bakidir sınava, Allah'ın katında, Kim onu üçkağıda, tav edebilir orada, Bu hayat kozlarını, açsa da aç ruhlara, Rahat ol Ata'm, küfe yapanı mı gördün ![]() Zaman sen değil, bu gün senin değilki, Benim istediğim hayat, sanma bu mu ki, Savaşlarında şimdi, kim olmak ister ki, Cephenden, bu vatanı satanı mı gördün ![]() Uykuların hep ağır, olsun isterim senin, Yaşadığımız günleri, aman görmeyesin, Bir kaç yaşanan aşkı, bir kaç mutlu anı, Çok görüpte sana, söyleneni mi gördün ![]() Yirmidört saatin, yirmidördü de vatan, Kurdun kuşun yemi olduk, bak şu an, Önce denirdi hep, kalk da ben yatam, Yerinde olmayı, istemeyeni mi gördün ![]() Haftanın üç gününde, öğünsüz kaldınız, Köpeğin yatmayacağı, yerlerde yattınız, Ülkeyi şimdi, siz kimlere bıraktınız, Bir tas hoşafı, beğenmeyeni mi gördün ![]() Yaramız açıktır, sar desen de sarılmaz, Bu yara, hiç bir merhemle deva bulmaz, Aşkın olmadan, bu hayat inan yaşanmaz, Aydınlarını, dut yemiş, bülbül mü gördün ![]() Her bir köşeler, kaplı bireysel zevklerle, Toplumsal refahı, istemez oldu kimse, Eğer sensiz hayat, tam böyle birşeyse, Sen, bu yılda olmayacağını mı gördün ![]() Sekiz silindir jeepler, belki oniki oldu, Elifin kağnısı da, cepheye yayan kaldı, Düşmanın mermi bekler,toplar sustu, Boğaz'da gavur bayrak, yatlar mı gördün ![]() Sisli hava, barut kokar dört bir yan, Uslan desen kalbim, uslanmaz bu an, Düşmana, niye geldiniz diye mi soran, Ağıt yakan, anaların yaşını mı gördün ![]() Saklanma derim sana, ama nafile, Şu an burada olsan, yerin bilmem nere, Düştük dünya tezgahına, artık bir kere, Elin heybesinde, olduğumuzu mu gördün ![]() Yıl ondokuzyirmiüç, sen şahlanmış bir at, Bakar günümüzden, sana çok az surat, Bıraktıkların şimdi, görme çok bayat, Sofranda yenmeyecek, şeyler mi gördün ![]() Boğazın aç tok, cephende olduğu gibi, Sizi yazan kalemler, sizden çok tok şimdi, Söylemedi tarih bana, aç geçen günlerini, Bir whisky eşliğinde, yazıldığını mı gördün ![]() Kapında köle olan, o yakaran suratlar, Aşımıza zehirlerini, nasılda sinsi sunar, Bizim eller bu zehre, devadır diye bakar, Bu tabaktan kaşık kaşık, içeni mi gördün ![]() Sana rahat uyu diye, haykırmak isterdim, Ben seni, bu vatanıma tek önder bildim, Şu an yanımda olmanı, inan nasıl isterdim ![]() Akan gözyaşımı, silemediğimi mi gördün ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|