Karides Güveç - By Lodos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karides Güveç - By Lodos![]() Malzemeler
1) Karidesleri çözdürüp suyunu süzgeçte süzdürelim Bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatıp bir tatlı kaşığı tuz ilave edelim Karidesleri kaynayan suya atıp 2 dakika kaynatalım ve sudan çıkaralım (Fazla tutarsanız karidesler çok yumuşayıp dağılabilirler )2) Güveç kabına 3-4 kaşık zeytinyağı koyalım Küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları bu yağda 3-4 dakika soteleyip, doğradığımız biberleri ekleyelim ve sotelemeye devam edelim Kabuğu soyulmuş, doğranmış domatesleri ilave edelim Domatesler suyunu çekinceye kadar harlı ateşte pişirelim![]() 3) Haşlanmış ve süzülmüş karideslerimizi güveç kabına ilave edelim ocağın altını kısalım En fazla 2-3 dakika daha pişirip güveci ocaktan alalım![]() 4) Rendelenmiş kaşar peynirini güzelce güvecin üzerine yayalım Fırının ızgara ayarında kaşar peyniri eriyinceye ve üstü kızarıncaya kadar güveci fırında tutalım Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|