![]() |
Balık Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık GüveçBalık Güveci ![]() Malzemesi 1 kg ![]() 1 çorba kaşığı kahvaltılık tereyağı 2 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates salçası, ya da 2 adet domates 1 adet patates 1 defne yaprağı 1 çorba kaşığı un Tuz Karabiber Hazırlanışı Ateşe dayanıklı cam, toprak, ya da seramik bir kaba dilimlenmiş filetoları yerleştirip tuz ve karabiber serpin ![]() ![]() ![]() Bir tavaya margarinle soğanı koyup öldürün ![]() ![]() ![]() İnce tel süzgeçten geçirerek kaptaki balıkların üzerine dökün ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın ![]() Not:Masadaki arkadaşlarınız daha rakı servisi yapmamışlarsa onlara güveç vermeyin Balık güveci yaparken, filetolara ayrılmış levrek, torik, palamut, kılıç ya da mercan kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|