Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, güveç

Balık Güveç

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Güveç



Balık Güveci

Malzemesi

1 kg balık filetosu
1 çorba kaşığı kahvaltılık tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası, ya da 2 adet domates
1 adet patates
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı


Ateşe dayanıklı cam, toprak, ya da seramik bir kaba dilimlenmiş filetoları yerleştirip tuz ve karabiber serpin Üzerine limon suyu gezdirip tereyağı koyun Hafif ateşte, 15 dakika hiç su koymadan pişirin
Bir tavaya margarinle soğanı koyup öldürün Daha sonra üzerine sulandırılmış domates salçası, ya da domates rendesini koyun, patatesi rendeleyerek ilave edip, bir defne yaprağı ve un atarak 10-15 dakika yine susuz kaynatın Üzerine 2 bardak kaynar su koyup tuz ve karabiber serpin ve sebzeler iyice ezilinceye kadar pişirin
İnce tel süzgeçten geçirerek kaptaki balıkların üzerine dökün ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın

Not:Masadaki arkadaşlarınız daha rakı servisi yapmamışlarsa onlara güveç vermeyin

Balık güveci yaparken, filetolara ayrılmış levrek, torik, palamut, kılıç ya da mercan kullanabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.