Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelincik, yemekleri

Gelincik Yemekleri...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gelincik Yemekleri...

Merhaba,

Gelincik Balığı ile ilgili yemek önerilerinize ihtiyacım var Kandilli tarafından bol miktarda (istemediğim halde) gelincik yakaladım 035mm beden, 027 köstekler ve 3-4 adet 4 numara iğne ile akyem kullanarak yakaladığım gelincikleri nasıl pişirmemi önerirsiniz? Nasıl ayıklanmalıdır? Malumunuz karın kısmı yumuşak Ne yapılmalıdır dersiniz?

Museviler için önemi olan bir balık olduğunu ve erik ile yapıldığını biliyorum, fakat bu tip buğulama yemeklerini pek sevmem Bakınız bir tarif aşağıda Alternatif pişirme önerilerinizi bekliyor, teşekkürler ediyorum

Gelincik Balığı Buğulaması

½ çay bardağı zeytinyağı

½ kg çakal eriği

½ kg gelincik balığı

1 çay kaşığı toz şeker

Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra tuzlayın Bir süzgeçin içinde bekletin Diğer tarafta çakal eriğini çukur bir tencerede, su katılmaksızın, 10 dakika kadar karıştırarak pişirin Ateşten aldıktan sonra tel süzgeçten geçirerek bir salça elde edin Salçanın içine şekeri katıp karıştırın

Balıkları pişireceğiniz kaba önce erik salçasını döküp yayınÜzerine balıkları yerleştirin En üstüne zeytinyağı döküp orta hararetli ateşte 15 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com